100 Yıllık Pranga diyen, Bank Asya kurucusunun kız kardeşi AKP'den aday


yayincilar/sozcu-gazetesi/sozcu-gazetesix60.jpg Kaynak: Sözcü Gazetesi
100 Yıllık Pranga diyen, Bank Asya kurucusunun kız kardeşi AKP'den aday

Terör örgütü FETÖ'den el konulan Bank Asya’nın kurucuları arasında yer alan ve 16 yıl bu bankada önemli mevkilerde görev alan Ali Fuat Taşkesenlioğlu geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulu'nun imzasıyla, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı'na atanmış ve tepkileri de beraberinde getirmişti.. Taşkesenlioğlu'nun kız kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, AKP'den yeniden aday gösterildi. Taşkesenlioğlu, Anayasa değişikliği referandumu için '100 yıllık prangalardan kurtulduk' demiş ve büyük tepki almıştı. Yine geçtiğimiz günlerde FETÖ hayranı 12 AKP'li vekilden 5'nin tekrar AKP'den aday gösterildiği ortaya çıkmıştı..

Takip Et

Sosyal medyada, Bank Asya'da FETÖ mücadelesi sadece bankanın 'sokağından geçen vatandaşlar' üzerinden yürütülüyor ve nedense bu mücadele bir türlü banka içine giremiyor! yorumları dikkat çekiyor..

Bank Asya’yı kurup, 16 yıl da bu kurumda çalışan Ali Fuat Taşkesenlioğlu geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulu'nun imzasıyla SPK Başkanlığı görevine getirildi.

"BANKANIN ÖNÜNDEN GEÇENLER İÇERİYE, İÇİNDE OLAR İSE DIŞARIYA!"

CHP'liler “FETÖ kuruluşu olan Bank Asya’nın önünden geçeni ise mesleğinden ihraç ediyorsunuz, bu nasıl iş? Bankanın dışından geçenleri cezaevine atıyorsunuz, bankanın içinde olanları ise dışarıya bırakıyorsunuz!” diyerek tepki gösterdi. Taşkesenlioğlu'nun aynı zamanda AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun ağabeyi olduğu da öğrenildi. Zehra Taşkesenlioğlu, 24 Haziran seçimleri için de AKP'den aday adayı oldu ve Erzurum'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ardından ikinci sırada listeye girdi.

İLGİLİ HABER

'100 YILLIK PRANGA' SKANDALI
Taşkesenlioğlu 2017 yılında TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve başkanlık sisteminin kapısını açan anayasa değişikliği teklifi ile ilgili “100 yıldan fazladır bu topraklarda vurulan prangaları kurtarmaya Rabbil Alemin bizi nasiplendirdi” demiş büyük tepki toplamıştı. Taşkesenlioğlu “100 yıldan fazladır bu topraklarda vurulan prangaları kurtarmaya Rabbil Alemin bizi nasiplendirdi. Bu anlamda biz şanslıyız ve eminim ki referandum günü sandık başlarına gidecek olanlar bu heyecanı, bu sevinci ve bu özgürlükle ilgili gelecek olan mutluluğu her an ve her adımlarında yaşamış olacaklardır” açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

Youtube Kanalımızı Takip Edin