Atatürk ve Türkiye'ye yönelik 'paralel asimetrik' saldırı kodları!



ERDOĞAN’ın bugün ‘ÜLKEMİZ ASİMETRİK SAVAŞ İÇİNDE OLUP EĞER BİR OLMAZSAK YENİDEN SEVR ŞARTLARI OLUŞUR ’ açıklamasını takip eden saatlerde AKP’li Rize belediye başkanının kent meydanından ATATÜRK heykelini kaldırtması ülkemizin sadece ERDOĞAN’ın belirttiği gibi dışardan asimetrik savaşın değil içerden de asimetrik saldırılarla karşı karşıya kaldığını göstermesi açısından da önemlidir.

Asimetrik genelde düzensiz ve dağınıklık ifade eden paralel olmayan durumları,olayları,davranışları ifade eden bir kelime olarak kullanılır. ERDOĞAN’ın ifade etmek istediği de zaten ülke içinde dağınık halde bulunan hücre olarak ta tabir edilen organize olarak değil karmaşık olarak hareket eden elleri tetikte bekleyen terör örgütleridir. Bu benzetmenin altında yatan olaylarda ülkemizde değişik zamanlarda meydana gelen toplu cinayetlere yol açan bombaların patlaması ile en son suikast ile bu tip benzeri olayların önümüzdeki günlerde de artarak devam edeceği gerçeği ve bundan duyulan endişesidir.

ERDOĞAN’ın ‘Ülkemiz asimetrik savaş içinde olup eğer bir bütün olmazsak yeniden sevr şartları oluşur ‘ açıklaması aslında TÜRK MİLLET’ine de yapılan açık bir çağrıdır. ERDOĞAN’ın ASİMETRİK SAVAŞ İLE YENİ SEVR ŞARTLARINI bir arada kullanması yakın haftalarda yaptığı MİLLİ SEFERBERLİK çağrısına biraz daha açıklama getirmesi bakımından da önemli hale geliyordu.

Türkiye’nin içinde artık sadece iç bağlantıları değil uluslararası bağlantıları olan terör örgütlerinin olduğu aşikar hale gelmiştir. Benim her zaman iddia ettiğim ülkemiz için tehlikeli olan unsurlardan biri de cemaatlerdir. Dinsel örgütlenme adı altında bir araya gelen bu gruplar devlet için açık tehdit ve kabul edilmese de bence de terör örgütleri kadar tehlikelidirler.Bunların Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren demokrasi için başlayan tehditkar halleri günümüzde ülkenin rejimine yönelik bir durum almıştır. En son FETÖ olayı bunun sadece yaşanmış bir halidir,yaşanacaklar ise daha vahim olacaktır.

ERDOĞAN’ın ülkemiz asimetrik saldırı altında ve yeni sevr şartları açıklamasının belki de daha sözleri henüz yeni yeni manşetlerde oluşurken Rize belediye başkanının kent meydanından apar topar ATATÜRK heykelini kaldırtması ASİMETRİK SALDIRI gerçeğini adeta onaylatıyordu.Yine bugün www.gazetealanya.com internet adresinde soğukpınar mahallesinde ATATÜRK büstünün kırık dökük hali de sessiz kalınmış önemsizleştirilmiş bir asimetrik saldırıdır.

Asimetrik saldırı bu kez Türk milletinin esareti ve bağımsızlığını,toprak bütünlüğünü tehdit eden SEVR paçavrasını yırtıp atan TÜRK MİLLETİNİN ÖNDERİ KURUCU LİDER ATATÜRKE karşı üstelik devlet kurumlarından yapılmıştır. Bu saldırı ilk ve son değildir daha da artacaktır ve belki de aslında potansiyel asimetrik saldırılara da örnek olup davetiye çıkartacaktır,belki de amaç buydu.

SONUÇ,önümüzdeki dönem hiçte zor olmayacaktır.Bir olma ve diri olma zamanıdır,kenetlenmeliyiz..Elbette ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ etrafında TÜRK vatanını ve bu coğrafyada yaşayan bütün halklarla olacaktır bu..

ALLAH TÜRKİYEYİ VE TÜRK MİLLETİNİ KORUSUN.