2018 Yılında 'Genel Af' mı geliyor?



Ülkemiz geride bıraktığımız son 15 yılda karşı karşıya kaldığı olağandışı-sıradışı olaylara şahit oldu, şahit olmaya da devam ediyor.

Legal ve illegal terör örgütleriyle içeride ve dışarıda, askerimizle, polisimizle, kadın erkek demeden canla başla mücadele ediyoruz... (Legal terör örgütleri derken, PKK/PYD ve IŞİD'i kurup silah desteği verip, yöneten ABD, İsrail, İngiltere, fransa, İtalya ... gibi malum ülkeler...)

Çok fazla terör konularına girmeden; Zeytin Dalı Harekatı ile, şimdilik sadece Suriye topraklarını işgal eden bir düzine terör örgütünü temizleyip bu bölgelerdeki yerel halkın refahı, ülkemizin güvenliği ve bekası için önemli bir başarı sağlamış olacağız.. Ordumuza, ' Hep destek.. tam destek.. Güçlü ordu, güçlü Türkiye..'

"2018 GENEL AF VE TERÖR BAĞLAMI"

FETÖ, ülkemizin yargı mekanizmasını kökten etkileyip, adeta çökerten örgüt olarak adli tarihin kara sayfaları arasındaki yerini aldı... Diğer kurumlarımıza girmeden sadece yargı üzerinde kısaca duracağım.. Bu kurumlarımız nasıl ele geçirildi, nasıl istismar edildi, kimler buna sebep oldu?... Bu da ayrı bir konu, girmeyeceğiz o yöne...

Elimizde olan somut verilere, somut delillere bakalım; Geçtiğimiz 15 yıllık süreç "Adaletli bir yargılama" süreci değildi. Anayasa ve kanunlar tamamen yok sayılıp 'şahıslara ve olaylara özel mahkemeler, cezalar ve yasalar' belirlendi.. Binlerce hakim ve savcı bir terör örgütünün mensubu olarak yüzbinlerce karara imza attı... Dava dosyaları esastan incelenmeden bile bu kesin "Hak İhlalidir.." Anayasa bunu emreder..

Kesin bir 'güven' makamı olmak zorunda olan hakimlik savcılık mesleği, teröristlerce işgal edilmiş ve istismar edilmiştir.. Sadece son 5 yıl içinde kamuoyunun yakından takip ettiği davalar bunun açık ve somut delilidir... (Görevini onuruyla yapan ve Kanunlara bağlı kalıp şerefiyle dimdik duram hakim savcılarımızı tenzih ediyorum.)

Şimdi buradan ben Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Adalet Bakanlığı ve ilgili tüm mahkemelere sesleniyorum; Kamuoyunda infial yaratan bazı yüz kızartıcı suçlar ve olaylar haricinde tutularak.. Çocuk-Kadın tecavüzcüleri ve katilleri, 'Ağırlaştıtılmış müebbet' hapis cezası alanlar hariç.. Bir 'Af' çıkartılmalıdır. Kapsamlı ve titzlikle üzerinde çalışılan, insanları rencide etmeyecek detaylar da düşünülmüş olan bir 'Genel Af da 2018 yılı içinde veya 2019 öncesi çıkmalıdır..'

Cezaevlerinde mesleğinden ötürü veya fikrini beyan etmesi nedeniyle sanatçı, akademisyen, milletvekili, gazeteci olmamalıdır..

FETÖ, Hakim ve Savcı sınavlarında hile yapıpı soruları önceden mensuplarına dağıttıysa; ki öyle!, bu şu demek değil midir; mesleki yeterliliği ve bilgisi olmayan hakim ve savcılar Türkiye genelinde yüzbinlerce dava dosyasında haksız ve yetkisiz olarak cezalar yağfırmıştır!

"Ülkemizde adalet ve yargının, bu günü ve geçmiş 15 yılı, ansiklopedileri dolduracak makale ve belgelerle ancak açıklanabilir. Bu da ayrı bir araştırmanın konusu.."

Bir öngörüde bulunuyorum; Cezaevlerinin durumu ve ülkenin hızla artan suç oaranına bakıldığında, hükümet bu gidişatın hiç de iyi olmadığının bizzat farkında; 2019 Genel Seçimleri herkesce bilindiği gibi bir kırılma noktası olacak..

İşte tam da bu aşamadan önce 'toplumsal bir barış ve güven ortamı' oluşturmak açısından, hükümetin 'Yargıya ve Adalete' olan güven kaybını yeniden tahsis etmek için adımlar atacaktır. Bakan Bozdağ geçtiğimiz haftalarda 'Geniş Kapsamlı Bir Yargı Paketi Hazırlıyoruz' açıklaması yapmıştı..

Bu paket ile cezaevlerindeki binlerce kader mahkumu ve cezaevi yolu gözleyen binlerce mağdurun sevineceğini tahmin ediyorum..

ÖZGÜRLÜĞÜNÜZE... DİYORUM