2016 yılında genel af olacak mı? Türkiye Af bekliyor..



"2016 yılında bir af veya genel olacak mı?" sorusunun cevabını birkaç kişiden başkası bilmiyor. Keşke ben o "bir kaç kişi"den birisi olsaydım ve size net bilgiler verebilseydim!

Sayın okuyucumuz, Af hatta Genel Af kaçınılmaz hale gelmiştir. neden?

"Ergenekon, Balyoz,Şike davaları,Casusluk davaları,17-25 Aralık davaları, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası gelişmeler.."

Şimdi bir vatandaş sormaz mı: "Anayasa vatandaşa işlemiyor mu." 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye'de adalet ve yargı sisteminin terör örgütlerinin arka bahçesi olduğunu gösterdi bize. Binlerce hakim, savcı ve polisin de bu bahçenin bahçıvanları ve bekçileri olduğu anlaşıldı! Yargı çarkının her dişlisi kırılmış, mesleki eğitimden uzak bilgisiz, tecrübesiz ve yetersiz kişiler makam sahibi haline gelmiş. Adliyelerde mahkumların yüzüne bile bakma ihtiyacı duymayan, "abileri ve ablaları tarafından verilmiş sözde emirler" bu şahısların yargısı haline gelmiş...

Bugün yine operasyon vardı. Yine başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Adliyeler ve cezaevlerinde personeller, ceza infaz kurumu memurları hakkında 100'e yaklaşan bir gözaltı kararı ve akabinde evlerine kadar arama yapılıyor.

Genel Af suçluları dışarıya serbest bırakmak için değil. Devletin "hızlı ve adil bir şekilde" adalet dağıtması yargı organları Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay, HSYK, Adalet Bakanlığı adeta iflas etti.

Doğru ve Güneydoğu'nun yargısal yapısı sonuçları.. Yaz yaz bitmiyor. Türkiye'de yargı sorunları bir köşe yazısıyla değil ciltlerce ansiklopediyle belki  açıklanabilir.

"At iti, it izine karıştı.." demek yetersiz gelmiyor mu! İt izinin at izine kıyasla ne kadar çok olduğu ve hayatımıza nasıl bu itlerin sokulduğu gibi gibi mesala...

Anayasa, Yargıtay, Danıştay ve yerel mahkemeler ellerinde bekleyen bir döneme ait dava doayalarını yeniden görmeli acilen. Çünkü duvarların arkasında anneye, babaya, eşe, çocuğa, dosta, hasret suçsuz onbinler, itler yüzünden mahkum edildi. Suçsuz içeriye tıkılıp kahrından kanser olup aramızdan göçüp giden onur, gurur ve şeref sahibi insanları bir kaç satırla da geçiştiremeyeceğiz!

Cezaevinde yatan suçsuz kader mahkumlarını affetmek artık bu devletin hakkı ve görevi değil! tam tersine Vatandaşına ve milletine karşı bu denli ızdırap ve eziyet çektiren bu devleti vatandaş affetmeli!

Ne demek istediğimi anlıyorsunuz elbette. Ey herkese adil olmayan devletim. Adalaeti ve ona olan güveni yeniden tahsis edin.