Themis Araştırma son referandum anketi sonucu: Evet mi önde hayır mı?


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Themis Araştırma son referandum anketi sonucu: Evet mi önde hayır mı?

Sayılı günler kaldı. Türkiye kaderi için sandık başına gidiyor.. Türkiye genelinde saygın araştırma kuruluşları anket sonuçlarını kamuoyuna açıklamaya başladı.. Bu kurumlardan Themis Araştırma şirketi de 16 Nisan'da yapılacak referandumu ile ilgili son anketinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 08-12 Nisan tarihlerini kapsayan son ankete göre; kararsızlar dağıtıldığında 'hayır' oranı yüzde 53,9 'evet' oranı ise yüzde 46,1. Geçtiğimiz 1 ay içinde elindeki araştırma sonuçlarını açıklayan önemli araştırma kurumlarının verilerine bakıldığında, Türkiye genelinde 'Hayır' oyları, 'evet' ile olan aradaki farkı açmaya başladı...

Takip Et

Türkiye’nin kaderini değiştirecek yeni anayasa referandumuna artık saatler kaldı. Sonucu merakla beklenen halk oylaması için araştırma şirketleri de ardı ardına araştırma sonuçlarını açıklıyor. Bu anketlerden kimisi ‘eveti’ kimiyse ‘hayırı’  önde çıkarıyor. Referandumla ilgili sonucu açıklanan son anket ise Themis Araştırma’ya ait.

Themis Araştırma A.Ş. ortağı Koray Yücel’in duyurduğuna göre şirket tarafından 8-12 Nisan tarihleri arasında yapılan anketin sonuçları şu şekilde:

TÜRKİYE GENELİ

Themis’in anketine göre; Türkiye genelindeki sonuçlar (kararsızlar dağıtıldıktan sonra) şu şekilde:

EVET:  % 46,1
HAYIR: % 53,9

İSTANBUL’DA FARK DAHA DA AÇILDI

Anketin İstanbul sonuçlarına göre rakamlar şu şekilde sıralanıyor;

Hayır: %36,7
Evet:  %48,5
Kararsızlar: %12,1
Kullanmayacaklar:  %2,8

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra:
EVET:
 %43,1
HAYIR:% 56,9

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin