En son referandum anketi. AKP/MHP gemisi su alıyor!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
En son referandum anketi. AKP/MHP gemisi su alıyor!

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin yaptığı araştırma sonucunda 16 Nisan'daki referandumda yüzde 56.4 Hayır, yüzde 43.6 Evet oyu çıkıyor. CHP'nin 'hayır' mitinglerine başlamamış olmasına rağmen ortaya çıkan bu oranlar AKP/MHP ortaklığını rahatsız ediyor. Geçtiğimiz hafta AKP'nin önemli isimlerinden Beşir Atalay'ın kurucusu olduğu bir anket ve araştırma şirketinin yaptığı referandum anketinde, AKP'ye oy verenlerin yüzde 35'i hayır diyor, sonucu çıkmıştı. Yüzde 50'den fazla MHP tabanının ise hayır dediği kamuoyunda zaten bilinen bir gerçek..

Takip Et

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, 16 Nisan’da yapılacak başkanlık referandumuyla ilgili anket sonuçlarını açıkladı. 26 il ve ilçelerinde 4060 kişiyle yapılan araştırmada “Bugün seçim olsa hangi parti oy verirdiniz” ve “Referandumda ne oyu kullanacaksınız” soruları soruldu. Araştırma sonucunda kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldığında bugün seçim olsa AKP yüzde 45.2, CHP yüzde 29.9, MHP yüzde 11.8 ve HDP yüzde 10.7 oy alacağı tahmin edildi.

Son Referandum Anketi, Hayır ve Evet oranları
AKP SEÇMENİNİN YÜZDE 14'Ü, MHP'NİN DE YÜZDE 51'İ HAYIR DİYECEK

Referandumla ilgili yapılan araştırmada ise AKP seçmeninin yüzde 66.1’i evet oyu kullanacağını söylerken yüzde 14’ü hayır oyu kullanacak yüzde 11.2’si ise kararsız. AKP seçmeninin yüzde 8.7’si oy kullanmayacağını söyledi. CHP seçmeninin yüzde 1.2’si evet oyu vereceğinin belirtirken yüzde 81’i hayır oyu verecek. CHP’deki kararsızların oranı ise yüzde 9.7 olarak belirlendi.

Anayasayı değiştiren Aliyev, eşini Cumhurbaşkanı Yardımcısı ilan etti
21.02.2017

Anayasayı değiştiren Aliyev, eşini Cumhurbaşkanı Yardımcısı ilan etti

İLGİLİ HABER
Atatürk TL'den kaldırılıyor!
21.02.2017

Atatürk TL'den kaldırılıyor!

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin