Son dakika: Türkiye, ABD’den 'Patriot' talep etti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Türkiye, ABD’den 'Patriot' talep etti

Son dakika.. Türkiye'nin ABD'den 'Patriot füze sistemleri' talep ettiği öne sürüldü. Suriye İdlib'de Türk askerine yönelik saldırı düzenleyen Rus destekli rejim güçlerinin hava ve kara saldırılarını engellemek için Türkiye'nin ABD'den 'Patriot' talep ettiği öne sürüldü..

Takip Et

SON DAKİKA.. Türkiye'nin ABD'den 'Patriot füze sistemleri' talep ettiği öne sürüldü

Suriye’nin kuzeybatısında yer alan İdlib’deki Türk gözlem noktalarına Rusya ve Suriye rejim güçleri tarafından düzenlenen kara ve hava saldırıları devam ediyor.

Bugün İdlib’de bulunan Türk askerine yönelik hava saldırısı sonucu 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. TSK’nın karşılık verdiği saldırı sonrası hem Ankara’dan hem de Moskova’dan art arda açıklamalar geldi.

'ABD'DEN PATRİOT TALEP EDİLDİ'

Bloomberg’ün iddiasına göre, İdlib’deki saldırılar sonrası değerlendirmelerde bulunan üst düzey bir Türk yetkili, Ankara’nın Washington’dan sınır bölgesine Patriot konuşlandırılmasını talep ettiğini açıkladı.

S-400'LER HURDA MI OLDU

ABD ile Türkiye, Patriot konusunda uzun bir süredir görüşmeler yapıyordu. ABD, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 füze savunma sisteminin ‘hurdaya ayrılmadıkça’ hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini açıklamıştı.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA: RUS HAVA KUVVETLERi BÖLGEDEKİ GÜÇLERİ VURDU

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, “Türkiye, Suriye hükümetine bağlı güçlere saldıran militanlara topçu atışıyla destek sağlıyor. Türkiye'nin desteklediği militanlar Suriye hükümet güçlerinin İdlib'de kontrol ettiği iki bölgeye girdi. Rus hava kuvvetleri bölgedeki güçlere hava saldırısı düzenledi. Bu durum Suriye ordusunun bu saldırılara başarıyla yanıt vermesini sağladı” ifadesi yer aldı.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin