'Rus Uçakları, Türk askeri gözlem noktalarını vuruyor' iddiası


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
'Rus Uçakları, Türk askeri gözlem noktalarını vuruyor' iddiası

Son dakika...Suriye'de sıcak gelişmeler yaşanıyor.. Yapılan açıklamalara göre, Rus savaş uçaklarının hava saldırısı sonrası İdlib’de 2 kahraman askerimiz şehit oldu, 5 askerimiz de yaralandı. Rus basınında yer alan son dakika haberlerine göre de, Rus uçakları bu saldırının ardından bir kez daha Türk gözlem noktalarını hedef aldığı iddia edildi.

Takip Et

Rus Uçakları, Türk askeri gözlem noktalarını vuruyor

TELE1 Moskova Temsilcisi Mahir Esen’in, Rus kaynaklarından aktardığı iddiaya göre; Rus uçakları İdlib şehir merkezinin yakınında bulunan Kamenas’ta Türk gözlem noktalarına bir saldırı gerçekleştirdiği iddia edildi. Ölü ve yaralı olup olmadığı hakkında açıklama yapılmadı.

TELE1 Ana Haber Bülteni’nde konuşan Mahir Esen, ‘Rus medyasına yansıyan bilgilerde İdlib’de Türk gözlem noktalarının bir kez daha hedef alındığını’ söyleyerek ölü veya yaralı sayısını teyit edemediklerini açıkladı.

Esen, ‘Burada tansiyon oldukça yüksek, öncelikle medya organlarında haberler üst üste gelmekte. Rusya teröristlere destek vermesinin durdurulması yönünde ifade vermişti. Son yarım saatte bir Türk gözlem noktasının da, savaş uçakları tarafından vurulduğu bilgisi Rus medyasında yer almaya başladı. Bu gözlem noktasına yapılan saldırı sonucu ölü veya yaralı olduğuna dair henüz bir bilgi gelmedi’ ifadelerini kullandı.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA: RUS HAVA KUVVETLERi BÖLGEDEKİ GÜÇLERİ VURDU

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, “Türkiye, Suriye hükümetine bağlı güçlere saldıran militanlara topçu atışıyla destek sağlıyor. Türkiye'nin desteklediği militanlar Suriye hükümet güçlerinin İdlib'de kontrol ettiği iki bölgeye girdi. Rus hava kuvvetleri bölgedeki güçlere hava saldırısı düzenledi. Bu durum Suriye ordusunun bu saldırılara başarıyla yanıt vermesini sağladı” ifadesi yer aldı.

İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin