Son dakika: Libya'da 6 Türk vatandaşımız esir alındı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Libya'da 6 Türk vatandaşımız esir alındı

Son dakika.. Libya'dan bir küstah hamle daha geldi.. Geçtiğimiz hafta Türkiye'ye ait bir İHA düşürdüğünü öne sürüp, Türk gemilerine ateş emri veren ve ülkedeki tüm Türkler için tutuklama talimatı veren Libya, 6 Türk vatandaşımızı alıkoydu.. Türkiye'ye savaş açtığını belirten Libya'daki Hafter güçlerine Dışişleri'nden çok sert bir çağrı geldi. Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşı 6 kişinin alıkoyulmasına yönelik olarak Hafter güçlerine serbest bırakın çağrısında bulundu ve "Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir" dedi...

Takip Et

Son dakika.. Türk gemilerini ve uçaklarını düşman ilan eden, bir insansız hava aracımızı(İHA) düşürdüklerini öne süren Libya'dan küstah bir hamle daha geldi..

LİBYA 6 TÜRK VATANDAŞINI  ESİR ALDI

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasında, “Libya’da Hafter’e bağlı illegal milis güçler tarafından 6 vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir” ifadeleri kullanıldı.

İLGİLİ HABER

OLAYIN GEÇMİŞİ

Haftaiçi Libya’daki General Hafter’in komutasındaki ordunun sözcüsü canlı yayında bir Türk uçağını düşürdüklerini açıklamıştı. Sözcü Türkiye’ye ait hava ve deniz araçlarının artık hedef haline geldiğini belirtmişti. Açıklamanın ardından Türkiye’ye ait bir İHA’nın vurulduğu öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Libya’daki yaşananlarla ilgili olarak, “Böyle bir talimat varsa, gereğini yaparız. Zaten bu konuyla ilgili tedbirlerimiz alınmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

 

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin