Rusya'dan ilk Zeytin Dalı Harekatı tepkisi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Rusya'dan ilk Zeytin Dalı Harekatı tepkisi

SON DAKİKA: Rusya'dan 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilk tepki geldi. Rusya, "Endişeyle karşılıyoruz, itidal çağrısı yapıyoruz" açıklaması yaptı.

Takip Et

Son dakika... Türkiye'nin Afrin'e yönelik "Zeytin Dalı Harekatı"yla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. 

Açıklamada, Moskova’nın Türkiye’nin harekât başlattığı Suriye’nin Afrin kentindeki gelişmeleri dikkatle takip ettiği ve bu konudaki haberleri endişeyle karşıladığı belirtildi.

Bakanlığın resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle:

“Edinilen bilgilere göre 20 Ocak tarihinde Türkiye Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde askeri birliklerini kullanmaya başladı. Türkiye Genelkurmay Başkanlığı PYD militanlarının yaptığı kışkırtıcı saldırıya karşılık olarak Türk askerlerinin Suriyeli Kürtlere ateş açtığını öne sürdü.

İLGİLİ HABER

"Moskova bu bilgiler konusunda çok endişeli. Gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz.

"Rusya Suriye barış süreci konusunda toprak bütünlüğünün korunmasına, Suriye'nin egemenliğine karşı saygı gösterilmesine, BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 numaralı kararnamesi ve Astana süreci çerçevesinde varılan çatışmasızlık bölgelerine ilişkin uzlaşmalar uyarınca kalıcı siyasi barış sürecinin kurulmasına dayanarak hareket ediyor. Bu vesileyle çatışma taraflarını karşılıklı olarak kendilerini tutmaya davet ediyoruz.

"IŞİD adı altındaki uluslararası terörizmin siyasi ve askeri grubunun aldığı yenilginin ardından ve Rus askeri birliklerinin önemli kısmının Suriye'den geri çekilmesinden sonra hali hazırda bu ülkede kalan Rus askeri birliklerinin asıl amacı, çatışmasızlık bölgelerinde ateşkes rejiminin sağlanmasıdır.”

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin