Elazığ için seferberlik: İstanbul, Ankara, İzmir


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Elazığ için seferberlik: İstanbul, Ankara, İzmir

Son dakika.. Elazığ'da ilk belirlemelere göre 16 vatandaşın hayatını kaybettiği 225 kişinin de yaralandığı 6.8 şiddetindeki depremin ardından Türkiye genelinde seferberlik ilan edildi.. Başta İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı doğrultusunda İBB ekipleri, Ankara, İzmir, Antalya; Adana ve Mersin belediye yönetimleri arama kurtarma ve yardım ekipleri Elazığ'a doğru yola çıktı

Takip Et

Jandarma Arama Kurtarma, Gümüşhane UMKE ile İstanbul ve Mersin itfaiyelerinden 418 arama kurtarma personeli bölgeye sevk edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı üzerine Elazığ'a arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

AFAD, 8 ildeki lojistik depolarından bölgeye 1689 çadır, 1656 yatak ve 9 bin 200 battaniye sevk edildiğini bildirdi.

İSTANBUL'DAN 30 ARAMA KURTARMA EKİBİ,  GIDA TIRI VE YARDIMCI PERSONELLER YOLA ÇIKTI,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından AKOM'a geçerek çalışmaları yönetti

Elazığ için seferberlik: İstanbul, Ankara, İzmir
Elazığ için seferberlik: İstanbul, Ankara, İzmir

İmamoğlu'nun, talimatı üzerine 30 arama kurtarma ekibi Sivrice'ye yola çıkmak üzere harekete geçti.

İBB arama kurtarma ve yardım ekibinde, 9 itfaiye arama kurtarma aracı, 1 su tankı, 1 soğuk gıda kamyonu, 2 açık kasa kamyonu, 66 itfaiye personeli, 8 aşçı, 8 şoför ve iki yardımcı personel görev yapacak.

HER GÜN 3 BİN KİŞİYE YEMEK

Ayrıca her öğün 3 bin kişiye yemek çıkarabilecek ve en az bir hafta Elazığ'da kalacak yemek tırı için de hazırlıklar yürütülüyor.
İBB’nin 87 personel, 15 araçtan oluşan konvoyu en geç, 24.00 itibarıyla yola çıkacak.

İBB'nin bütün arama kurtarma ve yardım ekiplerinin öğle saatlerinde Sivrice ilçesine ulaşması planlanırken, bir tünel aracı da uçakla Elazığ'a yollandı.

MANSUR YAVAŞ: EKİPLERİMİZ YOLA ÇIKTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Halk TV canlı yayında konuştu. Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Ekiplerimiz yola çıktı 

Mansur Yavaş şöyle konuştu; Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diliyorum. İlk andan itibaren Elazığ Valiliği, Malatya Valiliği ile iletişim halindeyiz.3 karavan, 1 çok maksatlı kurtarma aracı, 1 kurtarma aracı, 1 komuta otobüsü, 2 adet hizmet aracı, 3 K9 köpeği ve 1 K9 aracı olmak üzere 9 aracımız yola çıktı.

Etimesgut'tan hava yolu ile de K9 köpekleri yola çıktı.Ayrıca seyyar fırın gönderiyoruz.Gıda yardımı içinde hazırlık halindeyiz.Üzüntü içerisindeyiz. 

SOYER: EKİPLERİMİZ YOLA ÇIKTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yaşanan deprem nedeniyle Elazığ halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tunceli'de bulunan 11 kişilik arama kurtarma ekibimiz yola çıktı. Yüreklerimiz sizinle" diye yazdı.

BAKANLAR DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ

Elazığ Sivrice’de meydana gelen depremin ardından çok sayıda arama kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi.

Bölgede çalışmalar sürerken Bakanlarda hızla deprem bölgesine hareket etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Atatürk Havalimanı’ndan özel uçakla deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı. 

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin