Elazığ'da 6.8 şiddetinde deprem: Soylu 4 kişi hayatını kaybetti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Elazığ'da 6.8 şiddetinde deprem: Soylu 4 kişi hayatını kaybetti

Son dakika... Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem birçok ilden hissedildi. Kandilli Rasathanesi'ne göre 21:08'de merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde iki artçı deprem daha meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem nedeniyle 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı

Takip Et

son dakika.. Elazığ'da 6.8 şiddetinde deprem..

Kandilli Rasathanesi'nin aktardığı bilgiye göre Elazığ'da bir 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, depremin merkez üssünün Elazığ’ın Sivrice ilçesi olduğunu, 10 kilometre derinlikte gerçekleştiğini bildirdi.

BAKAN SOYLU, 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.

İçiçleri bakanı Süleyman Soylu Depremin ardından yaptığı ilk açıklamasında, Malatya Doğanyol'da 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.  Soylu çalışmaların yavaşlamaması adına kimsenin telefonları meşgul etmemesini ve internetten yararlanılması uyarılarında bulundu.

İLGİLİ HABER

"ŞU ANA KADAR KORKULACAK BİR DUYUM ALMADIK"

Elazığ'daki korkutan deprem sonrası Elazığ Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama: Şu ana kadar korkulacak bir duyum almadık..

İKİNCİ DEPREM
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'ne göre 21:08'de merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

ÇOK SAYIDA İLDEN HİSSEDİLDİ
Deprem çevre iller ile Diyarbakır, Adıyaman ve Samsun’da da hissedildi.

KANDİLLİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 6,5 OLARAK REVİZE ETTİ
Kandilli Rasathanesi, Elazığ'da meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini de 5 kilometre olarak revize etti.

PROF. ŞÜKRÜ ERSOY: UZUN ZAMANDIR BÖYLE BİR DEPREM OLMAMIŞTI

Profesör Doktor Şükrü Ersoy Elazığ'daki depremle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: Elazığ Sivrice'deki fayın yoğun bir hareket halinde olduğunu söylemiştik. Böyle bir depremin beklenebileceği görüşü hakimdi. Bunu da sizlerle paylaşmıştık. Doğu anadolu'da uzun zamandır böyle bir deprem yaşanmamıştı. Sivrice'de de daha önce oluyordu. Bu deprem önemli bir deprem. 50-60 metre yer kabuğu kırılmış olabilir.

SON DEPREMLER;

- En son deprem bugün saat 20:55 sularında SIVRICE-ELAZIG bölgesinde meydana geldi; Bu deprem 6.8 büyüklüğünde ve yerin 10.0 km derinliğinde oluştu.

- 2020.01.24 tarihinde GOKCEAHMET-AKHISAR (MANISA) bölgesinde ve saat 20:40 sularında bir deprem meydana geldi, bu deprem yerin 8.6 km derinliğinde, 3.2 büyüklüğünde oluştu. Bu depremin harita üzerinde enlemi :39.0185, boylamı ise: 27.8417

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin