Ziraat Bankası 'Simit' işinden vazgeçti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Ziraat Bankası 'Simit' işinden vazgeçti

Sıcak gelişme.. Ziraat Bankası, iddiaya göre 500 milyon dolarlık borcu da kapsanan Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini devralmak için Rekabet Kurulu’na yaptığı başvuruyu geri çekti. Söz konusu adımın, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'tasvip etmiyorum' açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Takip Et

Sıcak gelişme.. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'tasvip etmiyorum' açıklamasının ardından Ziraat Bankası simitçilikten vazgeçti!..

Ziraat Bankası’nın, 500 milyon dolar borcu olduğu iddia edilen ve milyonlarca dolarlık özel jet ve lüks hayatıyla dikkat çeken Kavukçu'nun sahibi olduğu Simit Sarayı’nın çoğunluk hisselerini alma girişimi, kamuoyundan gelen yoğun tepkiler sonrası rafa kaldırıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, “Bunu duyduğum anda genel müdürümüzü aradım. Genel müdürümüz, ‘Bir ara gündeme geldi ama böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz’ dedi. Zaten Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankası’nın girişim sermayesi şirketi… O tablo şu anda bu seyirde” dedi. Erdoğan, “Sizin tasvip etmediğiniz bir şey mi?” sorusu üzerine de “Hayır. Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın; bütün kamu bankaları görev zararı adı altında çökertilmişti” yanıtını verdi.

İLGİLİ HABER

REKABET KURUMU SİTESİNDEN DE KALKTI
Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın, Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini devralmak için Rekabet Kurumu’na yaptığı başvuru kaldırıldı.

Ziraat’in başvurusu Rekabet Kurumu sitesinden de kaldırıldı.

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan açıklamada, mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri ile Simit Sarayı sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20.7 milyon adedinin Kavukçu Yapı tarafından Ziraat Girişim Sermayesi’ne devredileceği belirtiliyordu.

Erdoğan daha önce de kamuoyundan yükselen tepkiler sonrası AK Parti tarafından hazırlanan ve termik santrallere filtre zorunluluğunun iki yıl ertelenmesini öngören düzenlemeyi veto etmişti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin