Terörle yapılan ölümcül satranç maçı



Uluslararası terör koridoru içinde yer alan ülkemizde her hamlesi toplu cinayetle biten terörizmle ölüm satrancında iktidarın/hükümetin hamleleri artık daha önemli hale gelecektir.

Ülkelerin korkulu rüyası..Nerde patlayacağı belli olmayan canlı/cansız bombalar,silahlı saldırılar.Toplumda korku,endişe ve umutsuzluk yaratan psikolojik bir savaş..

Ölümle yapılan satranç maçı…Her bir hamlenin birçok insanın hayatının yitirilmesine neden olan sonucu kestirilemeyen umutsuz bir ölüm oyunu..

İşte Ortadoğu’da iç savaş yaşayan ülkelerin kenarında bulunan Türkiye’nin içinde bulunduğu son durum.Ülkemizin zaten terörle bir şekilde siyasi iktidar kim olursa olsun yüzleşeceği bir gerçekti.Ancak iktidar/hükümet için önemli olan bu terör gerçeğiyle nasıl mücadele edeceğidir.

Terörle mücadele satranç gibidir,net olarak kestirilemez ancak her ölümlü hamleden sonra daha da etkisizleşen umutsuzlaşan bir oyunun oyuncusu oluruz. Açıkca Türkiye bugün artık terörle satranç oyununda birçok hamle yapacak ölüm oyuncularıyla karşı karşıya..

Bu ölüm oyununda en önemli aktör hiç kuşkusuz iktidar/hükümet ile Türk milletinin birlikteliğidir. Hükümet bu ölüm satrancında doğru tesbitler yapıp mücadele etmek yerine kendi iktidarını korumak/güçlendirmek için yerini alırsa umutsuz bir oyunun içinde oluruz.(FETÖ darbe süreci sonrası gelişmeleri hatırlayın)

Özet olarak;Türkiye ölümle yapılan bir satranç maçının gizli ama her hamleleri toplu cinayetlerle biten karmaşık bir planın açık tehditi altındadır.

Bu açık tehdite karşı zaten var olan Millet birlikteliğini umuda dönüştürecek kararlı adımları atmak,sürekli bahaneler üretmeyen , sorumluluğu kabul edecek daha saydam ve objektif iktidar/hükümetinde olması şarttır.