Yavaş'ın altyapı projelerine AKP-MHP engeli


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Yavaş'ın altyapı projelerine AKP-MHP engeli

Uzun yıllardır devlet bütçesini kullanarak 8,5 milyar TL borçlandırılan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AKP’li ve MHP’li üyeleri, tasarruf tedbirleri ile ortaya çıkan bütçe fazlasını göz dikti.. Ankara'daki altyapı projeleri için talep edilen kredi AKP’li ve MHP’lilerin oylarıyla reddedildi..

Takip Et

Mansur Yavaş'ın altyapı projelerine AKP-MHP'li meclis üyelerinden ret..

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AKP’li ve MHP’li üyeleri, tasarruf tedbirleri ile ortaya çıkan bütçe fazlasını ‘koz’ olarak kullandı. 

Acil yapılması planlanan altyapı projeleri için talep edilen kredi “Bütçe fazlası var, oradan yapın” denilerek reddedildi. Başkan Mansur Yavaş, belediyenin 8,5 milyar TL borcu olduğunu anımsatarak AKP’li ve MHP’li üyelere tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Kasım ayı son toplantısında, ASKİ Genel Müdürlüğü’nce borçlanma yoluyla 700 milyon TL’lik kredi kullanımına ilişkin “Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu” görüşüldü. Ankara’da acil yapılması gereken su ve kanal altyapı projeleri için istenen kredi Meclis’in AKP’li ve MHP’li üyelerinin oyları ile reddedildi.Toplantıda AKP Grubu adına konuşan Muhammed Abdullah Özer, ret gerekçesini, “Belediye bütçesi, 387 milyon TL fazla verdi. ASKİ ile ilgili de olsa belediye bütçemizin tekrar borçlanarak faiz ödemesini istemiyoruz” şeklinde açıkladı.

YAVAŞ: BELEDİYENİN 8,5 MİLYAR TL BORCU VAR

Ret gerekçesine tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Madem bütçe fazlanız var, buradan yapın ne yapacaksanız’ denildi. Şunu unuttular, belediyenin 8,5 milyar TL borcu var” dedi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin