Rahip Andrew Brunson serbest bırakıldı: Brunson özel uçacakla Almanya'ya gitti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Rahip Andrew Brunson serbest bırakıldı: Brunson özel uçacakla Almanya'ya gitti

Son dakika haberi.. ABD'li Rahip Andrew Brunson 4. kez hakim karşısına çıktı. Brunson Terör örgütü FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanıyordu.. Brunson da mahkemede, "Masumum, Türkiye'yi seviyorum, beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme kararınaı açıkladı: Andrew Brunson 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Brunson hakkındaki adli kontrol kısıtlamaları kaldırıldı ve yurtdışına çıkış yasağı da getirilmedi. 593 günlük hapsin ardından iki buçuk aydır ev hapsinde tutulan ABD'li rahip Andrew Brunson artık kendisini havalimanında bekleyen özel uçak ile ABD'ye dönebilecek..

Takip Et

Son dakika.. FETÖ/PKK ajanlığı yaptığı iddiasıyla tutuklanan, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine iştirak ve istihbarat ajanlığı iddiasıyla ABD ve Türkiye arasında krize neden olan Rahip Andrew Brunson hakkında tahliye kararı verildi..

TANIKLAR İFADELERİNİ DEĞİŞTİRDİ..

Brunson davası duruşmasında ilgi çekici gelişmeler yaşandı. Duruşmanın başlamasından sonra tanıkların dinlenmesine geçildi. Savcılık iddianamesinde ismi geçen tanıklardan Levent Kalkan'ın ifadesindeki isimler mahkemeye çağrılıp Kalkan ile yüzleştirildi. Daha önce mahkeme verdikleri ifadelerin aksine iki tanık da ifadelerini değiştirdiler. Volkan Sürer verdiği ifadesinde ‘ben bombacı-mombacı görmedim, ben bomba yapıldığını da görmedim. Ben terörist de görmedim. Benim için Tüm Suriyeliler teröristtir. Ben milliyetçi biriyim.” dedi. Davanın savcısı Brunson hakkında 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası istedi ve adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti. Brunson'un avukatı ek savunma istemedi.

İLGİLİ HABER

BRUNSON ABD'YE GİDECEK

Andrew Brunson 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Brunson hakkındaki adli kontrol kısıtlamaları kaldırıldı ve yurtdışına çıkış yasağı da getirilmedi.

HAVALİMANINDA BİR UÇAK BRUNSON'U BEKLİYOR

Öte yandan resmi kaynaklardan da teyit edinilen bir bilgiye göre, Henüz mahkemeden bir karar çıkmamasına rağmen Çiğli Havalimanında Brunson'ı ABD'ye götürmek için bir uçak bekletiliyor..

RAHİP BRUNSON'A SON SÖZLERİ SORULDU: 

Brunson, 'Masumum, Türkiye'yi seviyorum. beraatimi talep ediyorum..' dedi.

Son dakika: Rahip Andrew Brunson serbest bırakıldı: Brunson'a 3 yıl 1 ay hapis
Son dakika: Rahip Andrew Brunson serbest bırakıldı: Brunson'ın yurtdışına çıkış yasağını da kaldırdı. ABD ve Türkiye'nin arasında krize neden olan Brunson, kendisini Çiğli Havalimanı'nda bekleyen özel uçakla ABD'ye gitmesi için bir engel kalmadı..

SAVCI BRUNSON'UN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Duruşmaya verilen aranın ardından davanın görüşmesine devam edildi. Savcı mütalaasını verdi. Savcı Brunson'un hakkında verilen adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti. Hakkında daha önce 35 yıl hapis cezası istenen Brunson için duruşmanın savcısı esas hakkında mütalaasında 5 ile 10 yıl arası hapis cezası istemi ve adli kontrol talebinin kaldırılmasını istedi. 

RAHİP BRUNSON ÜLKESİNE DÖNEBİLECEK

Mahkeme heyetinin kararını birazdan vermesi bekleniyor. Hakimin, savcının mütaalasına paralel karar vermesi durumunda Brunson hakkındaki ‘adli kontrol talebi’ sona erecek. Eğer aldığı hapis cezasını da içeride geçirdiği süre ‘karşılarsa’ yani Brunson’a “alt sınırdan ceza verilirse” ülkesi ABD’ye dönebilecek.

Papaz, İzmir’den Aliağa’ya götürüldüğü esnada özel harekat polisleri de eskort görevinde bulundu. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava başladı.

Brunson tüm savunmalarını Türkçe yaptı, kiliseye siyaset sokmadığını söyleyerek, tüm suçlamaları reddetti. 

İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen rahip Brunson davasında duruşmaya ara verildi.

TANIK İFADE DEĞİŞTİRDİ: BEN ÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMEDİM

Duruşmanın kilit isimlerinden biri olan Levent Kalkan iddianamedeki 15 Temmuz darbe girişimine katılan bazı FETÖ’cülerin Brunson’ın dua evinde saklandıklarını duyduğunu ve bunu Yılmaz Demircan adlı kişiden duyduğunu söylemişti.

Mahkeme Yılmaz Demircan’ı çağırdı ve Levent Kalkan ile yüzleştirdi. Yılmaz Demircan mahkemede ‘Bu evde ben sadece Korelileri gördüm’ dedi. Mahkeme başkanı bu sefer Levent Kalkan’a ‘hani FETÖ’cüler burada kalmıştı’ demiştin deyince de Levent Kalkan ilginç bir yanıt verdi ve ‘Sayın Başkan ben böyle bir şey söylemedim.’ dedi.

Diger olayda Levent Kalkan önceden Brunson’ın yardımcısı olan Agit adlı PKK’lının PKK’nın bombacısı olduğunu ve 8 yıl eylemlere katıldığını ve bunu da bir diğer ev arkadaşı olan Volkan Sürer’den duyduğunu söylemişti. Volkan Sürer de mahkemeye getirildi. Volkan Sürer’e Levent Kalkan’ın bu iddiası soruldu.

"BEN BOMBA MOMBA GÖRMEDİM. BENİM İÇİN TÜM SURİYELİLER TERÖRİSTTİR. BEN MİLLİYETÇİ BİRİYİM"

Volkan Sürer de ‘Ben böyle bir şey bilmiyorum, aslında ondan duymuştum bu iddiayı’ dedi. Sürer’in konuşması üzerine Levent Kalkın çok şaşırdım dedi. Ardından da Volkan Sürer verdiği ifadesinde ‘ben bombacı mombacı görmedim, ben bomba yapıldığını oda görmedim. Ben terörist de görmedim. Benim için Tüm Suriyeliler teröristtir. Ben milliyetçi biriyim.” dedi.

Papaz Brunson sabaha karşı Aliağa'ya nakledildi
ABD'li Rahip Andrew Brunson bu sabaha karşı 05:30 sularında yoğun güvenlik önlemleri altında davanın görüleceği Aliağa'ya nakledilmişti..

ABD'li Rahip Andrew Brunson 4. kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme Brunson hakkında tahliye kararı verdi.. Brunson Terör örgütü FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanıyordu..

ABD'Lİ RAHİP BRUNSON HANGİ SUÇLARDAN YARGILANIYORDU

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla 9 Aralık 2016’da tutuklanan ABD’li rahip Brunson hakkında hazırlanan iddianamede, Brunson’un din adamı görüntüsü altında söz konusu terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı belirtildi. Brunson’ın FETÖ’nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski Ege Bölgesi imamı firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçlamasından yargılanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği de iddiaları da iddianamede yer aldı.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin