ABD basını duyurdu: Anlaşma sağlandı Rahip Brunson serbest bırakılacak!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
ABD basını duyurdu: Anlaşma sağlandı Rahip Brunson serbest bırakılacak!

Son dakika haberi... ABD basını yarın görülecek olan papaz Brunson davasının neticesini duyurdu!.. ABD'li NBC News, yarın duruşması görülecek olan Rahip Andrew Brunson ile ilgili dikkat çeken bir iddiada bulunuldu. NBC, Brunson’ın serbest bırakılması için Beyaz Saray ile anlaşma sağlandığını öne sürdü. ABD Dışişleri Sözcüsü, Brunson'la ilgili yaptığı açıklamada, 'Brunson'ın serbest bırakılması iki ülke ilişkileri için önemli bir adım olur. Brunson'ın serbest bırakılmasını bekliyoruz' dedi.

Takip Et

SON DAKİKA... ABD BASINI, YARIN DURUŞMASI YAPILACAK OLAN ABD'Lİ PAPAZ BRUNSON'UN SERBEST BIRAKILACAĞINI DUYURDU..

Rahip Andrew Brunson yeniden ülkenin gündeminde. Yarın yeniden hakim karşısına çıkacak olan rahiple ilgili ABD basını önemli bir iddiada bulundu.  Brunson'ın önümüzdeki günlerde ABD'ye gönderilmesi için Ankara ve Washington arasında yazılı olmayan bir anlaşmaya varıldığı ifade edildi.

ABD basını duyurdu: Anlaşma sağlandı Brunson serbest bırakılacak!
ABD basını duyurdu: Anlaşma sağlandı Brunson serbest bırakılacak!

“YAPTIRIMLAR HAFİFLEYECEK”

NBC'ye konuşan üst düzey ABD’li yetkililer, Brunson'ın serbest kalması karşılığında Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımların hafifletileceğini söyledi.

İDDİANIN ARDINDAN DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

ABD basını duyurdu: Anlaşma sağlandı Brunson serbest bırakılacak!
ABD basını duyurdu: Anlaşma sağlandı Brunson serbest bırakılacak!

Brunson'ın serbest kalacağına dair haberlerin basında yer almasının ardından ekonomi de hareketlendi. Türk lirası, dolar karşısında hızla değer kazanmaya başlarken dolar da dakikalar içerisinde düşüşe geçti.

ABD DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ HEATHER NAURT: BRUNSON'UN SERBEST BIRAKILMASINI BEKLİYOR

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile ilgili soruları da yanıtladı. Türkiye ile ABD arasında krize neden olan ABD'li rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla ilgili iki ülke arasında bir anlaşma yapıldığı iddialarına değinen Nauert, “Brunson konusunda benim bildiğim bir anlaşma yok. Yarın Brunson'ın duruşması var. Hukuki süreç devam ediyor. Yakından takip ediyoruz, Brunson ve ailesine destek veriyoruz” diye konuştu.

Nauert, “Brunson'ın serbest bırakılması iki ülke ilişkileri için önemli bir adım olur. Brunson'ın serbest bırakılmasını bekliyoruz” dedi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak da açıklamada bulunan Nauert, “Türkiye ile Suudi Arabistan’ın ortak çalışma grubu kurması memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin