Son dakika: Savcı, Rahip Andrew Brunson için tahliye talebinde bulundu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Savcı, Rahip Andrew Brunson için tahliye talebinde bulundu

İzmir'de terör örgütü FETÖ/PKK adına suç işlemek ve casusluk suçlamasıyla yargılanan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın yargılandığı davanın dördüncü duruşması görülüyor. Hakkında daha önce 35 yıl hapis cezası istenen Brunson için duruşmanın savcısı esas hakkında mütalaasında 5 ile 10 yıl arası hapis cezası istemi ve adli kontrol talebinin kaldırılmasını istedi. Mahkeme heyetinin adli kontrol şartlarının kaldırılmasına karar vermesi durumunda tutukluluk hali de göz önünde bulundurulursa Brunson'ın ev hapsinin sona ermesi ve tahliye edilmesi anlamına gelecek. Brunson'un avukatı ek savunma istemedi. Brunson da mahkemede, "Masumum, Türkiye'yi seviyorum, beraatimi istiyorum" dedi. Aralık 2016'da tutuklanan Brunson'un tutukluluğu geçtiğimiz Temmuz ayında ev hapsine çevrilmişti.. Öte yandan resmi kaynaklardan da teyit edinilen bir bilgiye göre, Çiğli Havalimanında Brunson'ı ABD'ye götürmek için bir uçak bekletiliyor..

Takip Et

ABD'li rahip Andrew Brunson'un yargılandığı davanın dördüncü duruşması İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görüldü.

Savcı mütalaasında adli Brunson hakkında adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi.

ABD'li rahip Brunson, Aralık 2016'da 'terör örgütü adına suç işlemek ve casusluk' suçlamasıyla tutuklanmış ve 25 Temmuz'da tutukluluğu ev hapsine çevrilmişti.

İLGİLİ HABER

Brunson'ın 25 Temmuz'daki duruşmada serbest bırakılmaması Türkiye ile ABD arasında krize neden olmuş ve Beyaz Saray yönetimi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül hakkında yaptırım uygulama kararı almıştı.

Daha sonra ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'den çelik ve alüminyum ithalatına uygulanan gümrük tarifelerinin ikiye katlandığını açıklamıştı.

RAHİP BRUNSON ÜLKESİNE DÖNEBİLECEK

Mahkeme heyetinin kararını birazdan vermesi bekleniyor. Hakimin, savcının mütaalasına paralel karar vermesi durumunda Brunson hakkındaki ‘adli kontrol talebi’ sona erecek. Eğer aldığı hapis cezasını da içeride geçirdiği süre ‘karşılarsa’ yani Brunson’a “alt sınırdan ceza verilirse” ülkesi ABD’ye dönebilecek.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin