Son dakika: İsmail Küçükkaya'ya 1 yıl 4 ay hapis cezası!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: İsmail Küçükkaya'ya 1 yıl 4 ay hapis cezası!

Şok haber... FOX TV'nin en çok izlenen ve gündemi belirleyen programı Çalar Saat'in sunucusu, gazeteci İsmail Küçükkaya hakkında açılan dava da şoke eden bir karar çıktı. Küçükkaya ve avukat Fidel Okan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın eşi hakkındaki 'ByLock' iddialarına ilişkin yargılandıkları davada 1 yıl 4 ay 20'şer gün hapisle cezalandırıldı

Takip Et

FOX TV'de yaynlanan Çalar Saat progmanının başarılı sunucusu, gazeteci İsmail Küçükkaya ve avukat Fidel Okan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi hakkındaki iddialarıyla ilgili yargılandıkları davada karar açıklandı.

İsmail Küçükkaya hapis cezası aldı

Küçükkaya ve Okan 1 yıl 4 ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan’ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya’ya yönelik sözlerinden ötürü “Kamu görevlisine alenen hakaret” ve “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve organlarını aşağılama” iddiasıyla haklarında açılan dava karara bağlandı.  Mahkeme, Küçükkaya ve Okan’ı her iki suçtan toplam 16 ay 20’şer gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, hapis cezalarını erteledi.

"MESLEĞİMİN GEREĞİNİ YAPTIM"

Küçükkaya'nı navukatı yaptığı savunmasında ‘'Bylock Yargıtay'ın da kabul ettiği HSYK Başkan vekilinin birkaç kez vurguladığı gibi terör örgüt üyeliği için bylock kullanımı temel kriterlerden bir tanesidir. Devletimizin gerek güvenlik gerek istihbarat kuruluşları çok yoğun çalışmalar sürdürüyor. Bizim haberimizin ortaya çıkmasından sonra bir takım  gelişmeler yaşandı. Hem bylock kullanımının örgüt üyeliği delili olduğu tespiti devam etti, hem de bylock listelerinde bir takım tuzakların olduğu gerçeği de  ortaya çıkarak listelerde değişikliğe gidildi. Bir gazeteci olarak böylesi temel bir konuda halkın haber alma ihtiyacına binaen işlemeye çalıştım‘' diyen Küçükkaya , mesleğinin gereğini yaptığını anlattı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin