Son dakika: Çankırı'da bir deprem daha


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Çankırı'da bir deprem daha

Son dakika: Çankırı'da bir deprem daha.. Sabah saatlerinde üç dakika arayla 4.7 ve 4.8'le sallanan Çankırı'da bir deprem daha meydana geldi. 4.3 büyüklüğündeki depremin merkez üssü yine Çerkeş ilçesi olarak belirlenirken, depremde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Sabah saatlerindeki depremlerin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi ise 4.9 ve 5.1 olarak açıklamıştı.

Takip Et

Çankırı'da 4,7 ve 4,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çerkes ilçesinde, saat 09.00'da 4,7 büyüklüğünde, 09.03'te ise 4,8 büyüklüğünde yer sarsıntıları kaydedildi.

İlk depremin 13,66 kilometre, ikinci depremin ise 4,13 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Depremler Ankara ve diğer çevre illerde de hissedildi.

SON DEPREMLER TEKNİK DETAYLAR

Son dakika: Çankırı'da bir deprem daha
Son dakika: Çankırı'da bir deprem daha

VALİ: OLUMSUZLUK YOK

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, depremin güçlü şekilde hissedildiğini belirterek, "Çerkeş merkezli deprem, aynı hat üzerindeki ilçelerimizde de güçlü hissedildi. Büyüklük olarak çok fazla yıkıcı bir büyüklük değil. Belki çok kötü vaziyette binalarsa etkilenebilir. Ama herhangi bir sıkıntı, hiçbir ilçemizde yok. Bize yansıyan bir hasar, zarar yok. Okulların açılması nedeniyle köylerimiz oldukça boşaldı. Boş evlerde bir şey var mıdır, o da incelemeler sonrası belli olacak" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: ŞİDDETLİ HİSSETTİK

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı da, depremi şiddetli hissettiklerini ifade ederek, "Vatandaşlarımız bir hayli rahatsız oldu, dışarıya çıktılar. Bize ulaşan şu ana kadar bir hasar yok, herhangi bir sıkıntı olmadığını biliyoruz. Vatandaşlarımız dışarıya çıktılar, panik yaşadılar. Onun dışında bir olumsuzluk yok" diye konuştu.

 

Ankara 3 dakika arayla iki depremle sarsıldı
14.09.2019

Ankara 3 dakika arayla iki depremle sarsıldı

İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin