Rahip Brunson evinden alınıp Aliağa'ya götürüldü. Brunson neyle suçlanıyor?


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Rahip Brunson evinden alınıp Aliağa'ya götürüldü. Brunson neyle suçlanıyor?

Papaz Brunson'ın davası bugün görülecek. Türkiye ve ABD arasında krize neden olan Brunson'ın serbest bırakılıp bırakılmayacağı merak konusu oldu. ABD basını, Beyaz Saray ve Türk yetkililerin anlaşmaya vardıklarını ve Brunson'ın bugün serbest bırakılacağını duyurdu.. Brunson gece saatlerinde özel bir ekip tarafından ev hapsinde tutulduğu evinden alınarak Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne götürüldü. Brunson’ın eşi Norine Brunson ve ABD Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier de davanın görüleceği Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne geldi. Dava saat 10.30 sularında başladı. Peki, Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla 9 Aralık 2016'da tutuklanan ABD'li rahip Brunson hangi suçlardan yargılanıyor? İşte cevabı

Takip Et

Papaz Andrew Craig Brunson, bugün Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde 4. kez hakim karşısına çıkacak. 

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan PKK ve FETÖ'ye casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Craig Brunson, kritik duruşma için sabah erken saatlerde davanın 4. duruşmasının görüleceği Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne getirilirken, saat 10.00 itibariyle de Brunson'ın eşi Norine Brunson ve ABD Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier de davanın görüleceği Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne geldi. ABD Büyükelçiliğine ait zırhlı ciplerle kampüse gelen Brunson’un eşi ve Hovenier, yapılan aramanın ardından içeriye alınarak duruşmanın yapılacağı salona geçti.

ABD'li rahip, duruşma öncesi bu sabaha karşı 05.30 sularında İzmir’deki evinden yoğun güvenlik önlemleri altında bir araçla alındı. Brunson'ın Aliağa'ya götürldüğü anlarda çevrede kuş uçurtulmazken, yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Rahip Brunson evinden alınıp Aliağa'ya götürüldü. Brunson neyle suçlanıyor?
FOTO: Reuters - Rahip Brunson’un eşi Norine Brunson evden çıkıp adliyeye giderken gazetecilere böyle gülümsedi.

RAHİP BRUNSON HANGİ SUÇLARDAN YARGILANIYOR?

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla 9 Aralık 2016'da tutuklanan ABD'li rahip Brunson hakkında hazırlanan iddianamede, Brunson'un din adamı görüntüsü altında söz konusu terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı belirtildi.

FETÖ İLE 'KOD İSİM' VASITASIYLA İRTİBAT KURUYORDU

Brunson'ın FETÖ'nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski Ege Bölgesi imamı firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasından yargılanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği de iddiaları da iddianamede yer aldı.

İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin