Leyla Aydemir'in cansız bedenine ulaşıldı. 'Lütfen onu idam edin'


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Leyla Aydemir'in cansız bedenine ulaşıldı. 'Lütfen onu idam edin'

Son dakika haberi.. Tüm Türkiye ondan gelecek güzel habere kilitlenmişti.. Olmadı!.. Ağrı'da kaybolan ve 18 gündür aranan 4 yaşındaki Leyla'dan da acı haber geldi. Leyla Aydemir'in cansız bedeni yaşadığı köyden 3 kilometre mesafede bulundu. Leyla'nın dedesi Zeki Aydemir, "Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım. Mavi gözlümü bu hale getirenlerin bulunup adalet önünde hesap versin" dedi. Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Sorumlular lütfen idam edilsin. Hadım falan değil, idam gelsin" diye konuştu. Acı haberle, aile, yakınları ve köylüler yasa büründü. Müjdeli haber bekleyen tüm Türkiye, yürek dağlayan gelişmeyle gözyaşı döktü. Olayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İlk belirlemelere göre sonradan oraya getirilmiş, 4-5 gündür orada duruyormuş gibi görünüyor" açıklamasını yaptı.

Takip Et

Son dakika haberi.. Ağrı'da kaybolan Leyla Aydemir'de de maalesef acı haber geldi..

Ağrı'da, ailesiyle bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in köyde cansız bedeni bulundu. 

LEYLA AYDEMİR'İN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

ğrı'da, 18 gün önce, Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'den acı haber geldi. Ailesiyle bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in cansız bedeni  Van'ın Bezirhane Köyü'nde bulundu. 

Leyla Aydemir'in cesedi bulundu - Ağrı'dan da kahreden haber geldi
Leyla Aydemir'in cesedi bulundu - Maalesef Leyla'nında vücudundan darp izleri tespit edildi

KAYBOLDUĞU KÖYDEN 3 KM UZAKLIKTA CESEDİNE ULAŞILDI

AFAD, AKUT, JÖH ve PÖH dahil İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan özel ekip seferber olmuştu. Sadece görevliler değil, çalışmalara Batman'dan gelen 5 kişilik gönüllü avcı ekibi de katıldı. Dere yataklarında ipucu aradılar. Bugün ise minik Leyla'dan tüm türkiyeyi yasa boğan o haber geldi.

TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞAN HABER

Leyla’dan kaybolduğunun 18’inci gününde, bugün akşamüstü, acı haber geldi. Leyla’nın cansız bedeni, didik didik edilen Bezirhane köyüne 2 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiine ot biçmek için giden bir köylü tarafından bulundu.

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine giden jandarma, çevrede önlem aldı. Ekipler, köye giriş çıkışları kapattı. Küçük kızın bulunduğu yere kimseyi yaklaştırmayan jandarma, olay yerinde inceleme başlatarak delil aradı. Küçük kızın cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Ağrı Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Acı haberi alan Leyla’nın ailesi, sinir krizi geçirdi, gözyaşlarına boğuldu.

Leyla Aydemir'in cansız bedenine ulaşıldı. Maalesef vücudunda darp izleri var
BABA NİHAT AYDEMİR – ANNE ŞÜKRAN AYDEMİR


İÇİŞLERİ BAKANI VE VALİDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir TV programında minik Leyla’nın ölümüyle ilgili olarak, “İlk belirlemelere sonradan oraya getirilmiş, 4-5 gündür orada duruyormuş gibi görünüyor” dedi.

Soylu’nun açıklaması şu şekilde;

“Hepimizin umudu canlı bulmaktı. Benim de bugüne kadar umudum öyleydi. Yaptığımız teknik takiplerle umutlanmıştık. Bir sonuç almayı düşünüyorduk. Ben de Ağrı'daydım. Arkadaşlarımdan bugün bilgi aldım. Onlar da aynı umudu tekrarladılar. Burada açıklayamayacağım bir yol üzerinde ilerliyorduk.”

‘İLK BELİRLEMELERE GÖRE TECAVÜZ YOK’

“Dedesinin köyünde, daha önce bizim arkadaşlarımızın defalarca aradığı bir yer. Bu aradığı yerle alakalı böyle bir durumla karşılaşınca, ‘Ya biz görmedik, farketmedik,' ya da çocuğunda cesedi suyla aşağıya indi. İlk belirlemelere göre sanki 4-5 gündür orada duruyormuş gibi. İlk belirlemelere göre tecavüz yok. Sanki sonradan oraya getirilmiş gibi bir izlenim var. Otopsi sonucuna muhtaç bilgiler bunlar. Olayın her boyutunu arkadaşlarımız takip ediyorlar. Ufak bir işaret var darp olduğuna yönelik. Çok ufak bir darp görünüyor ama darp mıdır bir yere çarpma mıdır otopsi sonrasında ortaya çıkacak.”

Ağrı Valisi Süleyman Elban, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı yaptığı açıklamada, Leyla Aydemir’in Ramazan Bayramı’nın birinci günü bayram ziyaretine gittiği dedesinin Bezirhane köyünde kaybolduğunu hatırlattı.

Leyla’nın 18 gündür arandığını belirten Elban, “Maalesef bugün 17.45 itibarıyla köyün yaklaşık 3 kilometre kuzeyinde derede, su içerisinde cansız bedenine ulaşıldı. Söz konusu alan daha önce balık adamlarımız tarafından ve havadan drone görüntüleri ile çok fazla taraması yapılan bir alandı ancak maalesef bugün bu alanda cansız bedenine ulaşıldı. Konuyla ilgili detaylı araştırma devam ediyor. Savcılığın konuyla ilgili soruşturması devam ediyor. Kamuoyuna gerekli açıklama daha sonra yapılacaktır. Başımız sağolsun” ifadesini kullandı.

DEDESİ: SIRTINDA YARA İZLERİ VARDI

Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamada bulunan Leyla’nın dedesi Zeki Aydemir, “Torunumu bugün ot biçmek için bölgede giden bir köylü bulmuş. Bize haber verdi. Gidip baktığımızda yüzü suya basılmış şekilde duruyordu. Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım. Mavi gözlümü bu hale getirenlerin bulunup adalet önünde hesap versin” dedi.

LEYLA’NIN AMCASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ: LÜTFEN İDAM EDİLSİN

Leyla’nın amcası Yusuf Aydemir ise cenazenin bulunmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, ailenin perişan olduğunu söyledi. Leyla’nın kaçırıldığını ve cesedinin sonradan bölgeye bırakıldığını düşündüklerini söyleyen amca Yusuf Aydemir, gazetecilere “Cumhurbaşkanına sesleniyorum, sorumlular lütfen idam edilsin. Hadım falan değil, idam gelsin” ifadelerini kullandı.

basliksiz-4
Öte yandan Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen 2 savcı, bölgeye gelerek inceleme başlattı.

AFAD BAŞKANI: BİR ANDA KAYBOLMASI OLAĞAN DEĞİL

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu Habertürk TV'nin canlı yayın programında yaptığı açıklamasında ise, "Bugüne kadar yakın çevrede aranmadık yer kalmamıştı. Gözden mi kaçtı, sonradan mı bırakıldı bilmiyoruz. Ağrı'dan ve Van'dan ekiplerimizi gönderdik. Adli bir vaka olması bizim kendi yeteneğimizden başka beceri gerektiriyor. Olayın oluş biçimi açısından bakıldığından bir çocuğun 10-15 dakika içerisinde gözden kaybolması olağan bir olay değil. Bu tür vakaların çocunlukla adli olduğu görülüyor. 4 yaşında masum bir kız çocuğu başına neler geldiği yapılan araştırmalar ile belli olacaktır. Başımız sağolsun" ifadesini kullandı.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin