İstanbul yine deprem: Okullar tatil, hasarlı binalara girmeyin


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İstanbul yine deprem: Okullar tatil, hasarlı binalara girmeyin

İstanbul'da saat 14.00'te meydana gelen depremin ardından 14,27'de bir deprem daha meydana geldi. Depremin ardından kentte büyük panik yaşandı. İstanbul'daki ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.. Öte yandan AFAD başkanı hasarlı binalara girilmemesi yönünde açıklama yağtı...

Takip Et

OKULLAR TATİL EDİLDİ

İstanbul'da Silivri açıklarında meydana gelen 5,8'lik depremin ardından kentte büyük panik yaşandı. İstanbul'daki ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

HASARLI BİNALARA GİRMEYİN

AFAD Daire Başkanı Nurlu, "Önceki depreme yakın bir yerde oldu. Hasarla ilgili bir bilgi gelmedi. Silivri kıyılarında şiddetli hissedildi. Deprem Kuzey Anadolu fayında meydana geldi." dedi. Nurlu, vatandaşlara "Hasarlı binalara girmeyin" uyarısında bulundu.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından depreme ilişkin ilk açıklamayı yaptı.
İmamoğlu, “Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 12 km derinlikte 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği, İstanbul’da meydana gelen 6.0’lık depremle ilgili açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, “Meydana gelen deprem sonrasında saat 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır” denildi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle;

“İlimizde bugün saat 11.00’de Marmara Denizi Silivri-Marmara Ereğlisi açıklarında meydana gelen 4.6 (Mw) büyüklüğündeki deprem sonrasında; Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından ilimizdeki duruma ilişkin gerekli bilgi ve değerlendirmeler alınmıştır.

Ayrıca; 39 ilçemizin kaymakamlığı, belediyelerimiz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD, AKOM, 112, 155 ve 156 ihbar hatlarına, şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır.

Sadece Silivri ve Avcılar ilçelerimizde okul idarecilerimiz tarafından, deprem eğitimlerinin bir gereği olarak, tedbir amacıyla bazı okullarımızdaki öğrencilerimizin sınıflarından dışarıya çıkarıldıkları anlaşılmıştır.

İlimizdeki hiçbir okulumuzda, eğitim öğretimi kesintiye uğratacak yönde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır.”

İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin