Hakkari'de hain tuzak: 1 astsubay ve 1 uzman çavuş şehit oldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Hakkari'de hain tuzak: 1 astsubay ve 1 uzman çavuş şehit oldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının (EYP) inflak etmesi sonucu, Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan ile Uzman Çavuş Anıl Yalap şehit oldu, 1 uzman erbaş da yaralandı.

Takip Et

Olay, bugün öğlen saatlerinde Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesinin Şentepe üs bölgesi yakınlarında meydana geldi. Bölgede operasyonda olan askerlerin geçişi sırasında teröristler tarafından döşenen EYP, inflak etti. Meydana gelen patlamada, Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan ile Uzman Çavuş Anıl Yalap şehit olurken, 1 uzman erbaş da yaralandı. Yaralı uzman erbaş, askeri helikopterle Hakkari’ye sevk edilirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

BİR YIL ÖNCE YARALANDIĞI HAKKARİ’YE GÖNÜLLÜ GİTTİ, ŞEHİT DÜŞTÜ
Şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Anıl Yalap’ın memleketi Kırklareli’nin Kofçaz ilçesindeki baba evine ateş düştü. Yalap’ın geçen yıl PKK saldırısında yaralandığı ve gönüllü olarak yeniden bölgeye gittiği ortaya çıktı.

Şehit Uzman Çavuş Anıl Yalap

Çukurca ilçesinin Irak sınırında bulunan Şentepe üs bölgesinde yakınların operasyonda bulunan askerlerin geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan ile Uzman Çavuş Anıl Yalap şehit olurken, 1 uzman erbaş da yaralandı. Uzman Çavuş Yalap’ın şehit olduğu haberi memleketi Kırklareli’nin Kofçaz ilçesi Taştepe köyüne ateş düşürdü.

Şehit Uzman Çavuş Anıl Yalap Kırklareli
1 YIL ÖNCE YARALANMIŞ


Bugün şehit düşen Uzman Çavuş Anıl Yalap’ın Çukurca’da 26 Mayıs 1017 günü PKK’lı teröristlerin saldırısında yaralandığı ortaya çıktı. Yaralandıktan sonra bir süre tedavi gören Yalap’ın daha sonra yeniden kendi isteğiyle görev yeri Çukurca’ya gönüllü olarak gittiği öğrenildi.

SAMSUN’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan’ın memleketi Samsun’un Bafra ilçesine ateş düştü.

Piyade Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından döşenen EYP’nin infilak etmesi sonucu şehit olan 2 askerden Piyade Astsubay Üstçavuş Tolga Pehlivan’ın acı haberi, bugün öğlen saatlerinde memleketi Samsun’un Bafra ilçesindeki baba evine ulaştı.

Sadık Pehlivan Şehit Babası
BAFRA BELEDİYE BAŞKANI ZİHNİ ŞAHİN, ŞEHİDİN BABASI SADIK PEHLİVAN’I TESELLİ ETTİ.

Askeri yetkililer tarafından Sadık Pehlivan’a oğlunun şehit olduğu haberi verildi. Şehidin baba evine dev bir Türk bayrağı asıldı. Şehidin eşi Sevde Pehlivan’ın ise Bursa’da bir yakınlarının yanına gittiği ifade edildi.

Şehidin eşi Sevde Pehlivan

DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin