Erdoğan: Taliban'ın açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan: Taliban'ın açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz

Son dakika.. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan'ın tamamına yakınını ele geçiren Taliban hakkında açıklama yaptı. Erdoğan, "Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Takip Et

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, Kanal 7, Ülke TV, 24 TV, TVNET ve TV 360 ortak canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan, Afganistan'ın tamamına yakınını işgal eden terör örgütü Taliban hakkında konuştu.

"Bazı ülkeler Afganistan'a tıpkı Suriye'de yaptıkları gibi sadece terör ve göç zaviyesinden bakıyor" diyen Erdoğan, "'Terör ve göç bize gelmezse sorun yok' diyorlar. Oysa terörü de, göçü de var eden on yıllardır izlenen yanlış politikalardır. Bunlarla yüzleşmeden barış ve istikrara katkıda bulunmak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER

Erdoğan, şöyle devam etti: "Ülkelerimiz arasında 1 Mart 1921'de imzalanan ittifak anlaşmasında 'iki ülkenin kaderi ve saadeti birbirinindir ifadesi' var. Yönetimde kim olursa olsun, iyi ve kötü gününde Afganistan'ın yanında yer almak hem ahdevefanın hem de kardeşliğimizin gereğidir."

"İlgili kurumlarımız bir süredir Taliban'la irtibat halindeydiler" diyen Erdoğan, "Biz de Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi daha önce ifade etmiştik. Afgan halkının huzuru, ülkemizin çıkarlarının korunması noktasında her türlü işbirliğine hazırız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz" diye konuştu.

"Sınırımızın tamamı duvarla örülecek" 
İran sınırımızda 4 ilimiz var, Ağrı, Hakkari, Iğdır, Van. Bu sınırımızın tamamı duvarla örülecek. Ağrı ve Iğdır sınırı duvar çalışması tamamlandı. 

BAE ile ilişkiler 
Çok ciddi bir yatırım hedefleri, yatırım planları var. İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girecek. Devletler arasında iniş çıkışlar olabilir. Şu an itibarıyla yaklaşık birkaç aydır bizim istihbarat örgütümüz başta olmak üzere Abu Dabi yönetimiyle bazı görüşmeler yaparak, belli bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bölgedeki bazı sıkıntıları temenni ediyorum ki aynı inancın mensupları olarak gidermiş oluruz. 

Kılıçdaroğlu'na tepki (Biden ile görüştüğü iddiası)
Bu adam nereden bunu gördü? Kendi büyükelçisi bile böyle bir şeyin olmadığını söylüyor. Ya bu adam yalancı. Bu adamın bugüne kadar doğru bir sözü yok. Olmayan bir şeyin iddiasını veyahut onu savunmak, ortaya koymak... Orada nasıl dışişleri yetkilisi yoktu diyor. İlla olması mı lazım.

Ben varım. ABD Başkanı ile konuşuyorum. Orada sadece tercüman vardı diyorlar. Başınıza tercümanım kadar taş düşsün. Bunu ispatla ben değil, sen mükellefsin. Madem böyle bir ispatın var ispatla. İspatlayamıyorsan özür dile.

"Sosyal medyaya yönelik denetim konusunda gereken adımları atacağız"
Yalan terörünün Türkiye'de mimarı Bay Kemal'dir. İşi gücü yalan terörüdür.

Gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı muhalefetin başını çektiği sosyal medya terörüne, yalan rüzgarına karşı dikkatli olmaya davet ediyorum.

Meclis’in açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik denetim konusunda gereken adımları atacağız."

"Zorlamayla aşıyı doğru bulmuyorum"
"Milletimin karşısında 3 doz aşısını olmuş bir cumhurbaşkanı olarak bulunuyorum. Milletimin karşısında 3 doz aşısını olmuş bir Cumhurbaşkanı olarak bulunuyorum. Bir sıkıntı olsaydı herhalde kendimizi böyle bir riske sokmazdık. Gönüllük esasıdır.

Aşı olmak isteyenler gönüllülük esasına göre aşı olmalıdır. Zorlamayla böyle bir şeyi doğru bulmuyorum. En yüksek risk gruplarından başlayarak kademe kademe genel uygulama yaşını 15'e kadar indirdik. Hastanede yatanların neredeyse tamamına yakının aşı yaptırmayanlardan yana oluştuğunu görüyoruz. Önümüzde böyle net bir tablo olduğu halde aşı karşıtlığı kampanyası yürütülmesini doğru bulmuyorum. "

Yüz yüze eğitim
"İnşallah olacak. Dün akşam da bakanımla bu konuyu görüştük, yüz yüze eğitimi başlatacağız. "

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin