Afgan gazeteciden Atatürk İtirafı: Keşke Liderlerimiz


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Afgan gazeteciden Atatürk İtirafı: Keşke Liderlerimiz

Afgan gazeteci Nazira Karimi: 'Çok üzgünüm şu anda kendimi çok kötü hissediyorum. Keşke burada Atatürk'ü daha çok dinleseydiler. Eğer Mustafa Kemal Atatürk'ü dinleseydiler ülkem bugün bu durumda olmazdı.' ifadelerini kullandı. Türkiye'de de bazı kesimlere adeta bir ders niteliği taşıyan sözlerin sahibi Nazira Karimi, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'e "Benim Cumhurbaşkanım nerede" diye soru sormuş ve toplantıya sözleriyle damga vurmuştu...

Takip Et

Afgan gazeteciden, Türkiye'de tarihinden bihaber bazı kesimler için de ders niteliği taşıyan ifadeler...

Dünyanın konuştuğu Afgan gazeteci Nazira Karimi, ülkesindeki Taliban rejimine değinerek "Keşke burada Atatürk'ü daha çok dinleseydi liderlerimiz. Dinleselerdi ülkem şu an bu pozisyonda olmazdı" dedi.

Dünyanın konuştuğu Afgan gazeteci Nazira Karimi, ülkesinde yaşanılan Taliban rejimi hakkında CNN Türk canlı yayınında Göksu Öngören Özgür'e konuştu.

"KEŞKE ATATÜRK'Ü DAHA ÇOK DİNLESEYDİ LİDERLERİMİZ"

"Ben Kabil'de doğdum, Mustafa Kemal Atatürk'ü hatırlıyorum" diyen Karimi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ve tarihimi de biliyorum. O zaman Afganistan ile Türkiye'nin çok yakın dostluğu olduğunu biliyorum. Ama çok üzgünüm, çok kötü hissediyorum. Keşke burada Atatürk'ü daha çok dinleseydi liderlerimiz. Ve eğer dinleselerdi ülkem şu an bu pozisyonda olmazdı. Evet ben genç bir gazeteciydim ve iyi bir ailede yetiştim, iyi vakitler geçirdim, ünlü bir gazeteci oldum genç yaşıma rağmen ama kaçmak zorunda kaldım.

Ne yazık ki 20 yıldır hergün acı çekiyorum, hiç barış görmedik. Barışı rüyalarımda görüyorum, hepimizin hayali barışa ulaşmak. Umarım birgün gerçekten barışı elde edebiliriz. Ben de ülkeme dönmek istiyorum. Ülkemi çok özlüyorum."

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin