Erdoğan İndirim müjdesi verdikçe zam yapıyor: Doğalgaza zam


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan İndirim müjdesi verdikçe zam yapıyor: Doğalgaza zam

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan 2018 yılının Aralık ayında partisinin grup toplantısında vatandaşa doğalgazda ve elektrikte indirim yapılacağını açıklamıştı. Erdoğan'ın açıklamasının üzerinden kısa bir süre geçti ve Erdoğan ile damadı Bakan Berat Albayrak'ın yönettiği BOTAŞ gece yarısı doğalgaza zam geldiğini duyurdu. Bugünden itibaren konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 14,97, sanayi bölgeleri için ise yüzde 13,73 oranında zam geldi. Erdoğan'ın indirim müjdelediği elektriğe daha 1 ay önce zam yapılmıştı. İBB Adayı Binali Yıldırım da seçimlerden önce, 'doğalgaza indirim yapacağız' demişti..

Takip Et

Son dakika.. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım'ın seçimlerden önce indirim vaadinde bulunduğu doüalgaza zam yapıldı..

ZAM, ERDOĞAN'DAN

Yönetim Kurulu Başkanlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı ve başkan vekilliğini de damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yürüttüğü Varlık Fonu'na bağlı BOTAŞ, zam haberini duyurdu..

Gece saatlerinde doğalgaza yapılan zam açıklamasında şu ifadeler kullanıldı;

BOTAŞ'ın ilan ettiği doğalgaz toptan satış fiyatları kapsamında:

Konut tüketicileri (evsel tüketiciler) ve Kademe 1 tüketicileri için nihai doğalgaz satış fiyatlarına ortalama % 14.97 oranında artış yapılmıştır.

Kademe 2 olarak adlandırılan yıllık doğalgaz tüketimi 300 bin sm3'ün üzerinde tüketiciler… Organize Sanayi Bölgeleri… CNG üretimi amaçlı doğal gaz kullanan tüketiciler için ortalama %13.73 oranında artış söz konusudur.

Fiyatlar 1 Ağustos 2019 tarihi itibariyle geçerlidir.”

İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin