Son dakika: Benzin, Elektrik ve Doğalgaza Zam


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Benzin, Elektrik ve Doğalgaza Zam

Seçimler bitti.. Askıda bekletilen zamlar adeta sağanak olarak yağmaya başladı.. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrik fiyatlarının yüzde 14.98 artırılmasına karar verdi. Yine edinilen son biliye göre 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere doğalgaza da çift haneli bir zam yapılacak... Türkiye 23 Haziran seçiminin arından geçen 4 günde tam 5 kalemde zam gördü. Kuru Çay, Şeker, Motorin, Benzin ve Son olarak Doğalgaz zamlanıyor

Takip Et

Elektrik fiyatı 1 Temmuz itibarıyla yüzde 14.98 zamlanacak. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK) yaptığı toplantı neticesinde, kamu ve özel sektör üretim şirketlerinin biriken maliyetlerinin tüketiciye yansıtılmasına karar verildi. Doğalgaz için de çift haneli zam yapılacağı tahmin ediliyor.

DOĞALGAZA DA ZAM

Doğalgaz fiyatlarını da BOTAŞ belirliyor. BOTAŞ'ın da 30 Haziran'a kadar 1 Temmuz'dan geçerli yeni tarifeleri belirlemesi gerekiyor. Şirketin doğalgaza, elektriğe yakında bir oranda "çift haneli" zam yapma olasılığı güçlendi.

BENZİNE ZAM BEKLENTiSi
Motorin zammının ardından akaryakıt yetkilileri benzin fiyatlarına 20 kuruş civarı zam beklediğini söyledi. Yetkililer bu zammın tamamının tüketiciye yansıyacağını söylüyor. Eşel mobil sisteminin devreye girmesi için 15 kuruş civarı bir zammın daha gelmesi gerekiyor.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin