Cemal Kaşıkçı'nın cesedi nerede? Suudi Arabistan cinayeti kabul etti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Cemal Kaşıkçı'nın cesedi nerede? Suudi Arabistan cinayeti kabul etti

Son dakika.. Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin resmi açıklama geldi.. Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurdu. Konsolosluk binasına girdikten sonra bir daha dışarı çıkamayan ve Prens'e yakın infaz timi tarafından öldürülüp 15 parçaya bölündüğü, hatta kimlik tespiti yapılamaması için baş kısmı dahil vücut derisinin tamamen yüzüldüğü öne sürülen gazeteci için ''Cemal Kaşıkçı'nın cesedi nerede?'' sorusu Türkiye dahil tüm dünyanın gündem maddesi haline geldi. Suudi Arabistan, cesedin nerede olduğu konusuna ilişkin iki farklı açıklama yaptı.

Takip Et

Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki konsoloslukta öldürüldüğünü resmi olarak açıklamasından sonra dünyada ve Türkiye'de binlerce insan tek bir soruya kilitlendi ''Cemal Kaşıkçı'nın cesedi nerede?'' İngilizce olarak açılan #WhereIsTheBody etiketine binlerce paylaşım yapıldı.

SUUDİ RESMİ HABER AJANSI SPA: BİNA İÇİNDE KAVGA ÇIKTI

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde, Kaşıkçı’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na geldiği sırada burada bulunan “başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı’nın hayatını kaybettiği” belirtildi.

İLGİLİ HABER

Kraliyet Ailesinden yapılan açıklamadan naaşının ne yapıldığına dair bir bilgi yer almaması, uluslararası medyada yayınlanan Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin parçalandığı iddialarına güç kazandırdı. Reuters'e konuşan Suudi bir yetkili cesede ne olduğunu bilmediklerini söyledi.

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurdu. Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü resmen kabul eden Suudi Arabistan, merhum gazetecinin cansız bedenine ne yapıldığını ise açıklamadı. Reuters'e konuşan Suudi bir yetkili Cemal Kaşıkçı'nın cesedine ne olduğunu bilmediklerini açıkladı.

İLGİLİ HABER

CEMAL KAŞIKÇI'NIN CESEDİ NEREDE?

Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin akıbetini açıklamaması sosyal medyanın da en fazla konuşulan konusu oldu. Çok sayıda kullanıcı yapılan resmi açıklama karşısında 'Cemal Kaşıkçı'nın cesedi nerede' sorusunu yönelten paylaşımlar yaptı. İngilizce olarak açılan #WhereIsTheBody etiketine binlerce tweet atıldı.

"CESEDİ İŞBİRLİKÇİ KAÇIRIP ORTADAN KALDIRDI"

Reuters, Suudi yetkililere göre Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin yerel bir işbirlikçiye teslim edildiğini iddia etti. Reuters'e konuşan bala başka bir Suudi bir yetkili ise cesede ne olduğunu bilmediklerini söyledi.

Cemal Kaşıkçı

TÜRK POLİSİ BELGRAD ORMANI'NDA CESET ARADI 

Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'nın cesedinin ne yapıldığını açıklamaması hem uluslararası hem Türkiye medyasında çıkan iddiaları da güçlendirdi. Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin 3 saat içinde parçalanıp bir yere gömüldüğü yönündeki haberler üzerine İstanbul'da polis ekipleri Belgrad Ormanlarında arama yapmıştı. Güvenlik kaynakları, Kaşıkçı'ya ait ceset parçalarını bulabilmek için Yalova'daki bir çiftlik üzerinde yoğunlaşıldığı bilgisini de medya ile paylaşmıştı.

BAZI ÜST DÜZEY SUUDİ YETKİLİLER GÖZALTINA ALINDI

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin İstanbul’daki konsolosluk binasında öldürülmesi olayı üzerine üst düzey 5 kişiyi görevden aldırdı.

PRENS SELMAN'IN DANIŞMANI

Bu kişiler arasında daha önce Veliaht Prens Muhammet bin Selman’ın danışmanlığını yapan Suud Kahtani ve Yemen’de Husilere karşı meşru hükümeti desteklemek amacıyla Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan Arap koalisyonunun sözcülüğünü yürüten Ahmed Asiri isimleri öne çıkıyor.

Yayımlanan kararnameyle, Kahtani ve Asiri’nin yanı sıra bir diğer Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Pilot Muhammed bin Salih er-Rumeyh, Genel İstihbarat Başkanlığını Koruma İdaresi Müdürü Refad bin Hamid el-Mihmadi ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Abdullah bin Halif eş-Şayi’nin de görevlerinden alındığı aktarıldı.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin