Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü anlara ait ses ve görüntü kaydı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü anlara ait ses ve görüntü kaydı

Son dakika.. İstanbul'daki Suudi konsolosluk binası içerisinde hunharca bir infaza kurban gittiği iddia edilen kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin yeni bir bilgi ortaya atıldı.. ABD merkezli Washington Post'un haberine göre Türk hükümetinin ABD'li yetkilileri, Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü kanıtlayan ses ve görüntü kaydının ellerinde bulunduğu konusunda bilgilendirdiği ileri sürüldü. Öte yandan geçtiğimiz hafta başında Kaşıkçı'nın kardeşi ve eşinin de, maskeli kişilerce kılıçlarla kafaları kesilmek suretiyle infaz edildikleri ortaya çıkmıştı..

Takip Et

SON DAKİKA CEMAL KAŞIKÇI OLAYINA İLİŞKİN SES VE GÖRÜNTÜ KAYDI....

Sözcü Gazetesi'nin ulaştığı bilgiye göre, Kaşıkçı’nın kolunda bulunan ve cep telefonuna entegre olan saat vasıtasıyla bazı sesler kaydedildi. Ayrıca Kaşıkçı içeri girdikten 2 saat kadar sonra binadan ayrılan ve Pendik’e ıssız bir bölgeye giden siyah camlı bir araç tespit edildi. İşte Kaşıkçı muammasını çözecek 2 büyük ‘delilin’ detayları…

İLGİLİ HABER

DELİL 1: AKILLI SAATTEN KAYDEDİLEN, ARAPÇA KONUŞMALAR VE ÖLDÜRÜLME ANLARINA AİT SES KAYDI

Kaşıkçı konsolosluğa girdiğinde telefonunu nişanlısı Hatice Cengiz'e verdi. Ancak telefonuyla entegre olan akıllı saatini kolundan çıkarmadı. Kaşıkçı içerideyken yaşananlar ses kaydı olarak telefona aktarıldı. Birkaç dakika sürdüğü ve kesildiği belirtilen o kayıtlarda bağrışmaların ve çığlıkların olmadığı ancak bazı diyalogların bulunduğu öğrenildi. Polisin, Cengiz'deki o telefonu ayrıntılı olarak incelemeye aldığı, Arapça bilen uzmanlar tarafından ileri teknoloji eşliğinde ses kaydının çözümünün yapıldığı belirtildi.

DELİL 2: PENDİK'TE SIR 4 SAAT

Güvenlik güçlerinin öldürüldüğünü değerlendirdiği Kaşıkçı'nın konsolosluğa ait bir araçla kaçırıldığı bilgisinin ağırlık kazandığı öğrenildi.

Bu siyah camlı konsolosluğa ait aracın ise 150'den fazla kamera ile Pendik'e kadar izlendiği belirtildi. Aracın kamera bulunmayan bir alana girdiği ve 4 saat sonra geri döndüğü tespit edildi.

İLGİLİ HABER

Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ve bu araçla bir yere götürülüp gömüldüğü ihtimali üzerinde duruluyor.

Cemal Kaşıkçı'nın cinayet anlarına ait ses ve görüntü kaydı ortaya çıktı
Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi konsolusluk binasına giriş anları. İçeride olup biten her detay Kaşıkçı'nın akıllı kol saati vasıtasıyla kaydedildi. İddiaya göre Kaşıkçı içeride sistematik bir işkence ve sorguya maruz kaldı. Arapça bağırışmalar sonrasında, Arabistan'dan gelen Veliaht Prens Selman'ın özel infaz timi Kaşıkçı'yı hunharca bir şekilde infaz edip iddia göre küçük parçalara ayırdılar. Ceset parçalarının Arabistan'a mı kaçırıldığı yoksa, olayın ardından İStanbul Pendik'te ıssız bir araziye mi gömüldüğü yapılacak olan incelemenin ardından netlik kazanacak..

WASHINGTON POST: SES VE GÖRÜNTÜ KAYDI TÜRK YETKİLİLERDE VAR

Haberde söz konusu ses ve görüntü kaydının, Suudi Arabistan Konsolosluğu güvenlik görevlilerinin Cemal Kaşıkçı’yı 2 Ekim’de konsolosluk binasından içeri girdikten sonra gözaltına aldıklarının, Suudi gazeteciyi öldürdükten sonra vücudunu parçalara ayırdıklarına işaret ettiği ileri sürüldü.

Washington Post’a konuşan ABD’li ve Türk yetkililer bahsi geçen kayıtların Kaşıkçı’nın öldürülmesinden Suudi güvenlik görevlilerinin sorumlu olduğuna dair ‘ikna edici ve dehşet verici’ kanıtlar sunduğunu ifade etti.

İLGİLİ HABER

Kayıtlara dair bilgi sahibi olduğu ifade edilen bir kaynak, “Konsolosluk içerisinden alınan ses kaydı, Kaşıkçı binaya girdikten sonra neler olduğunu ortaya seriyor. Kaşıkçı’nın sesini ve Arapça konuşan adamların sesi duyuluyor. Nasıl sorgulandığını, işkence edildiğini ve sonra öldürüldüğünü duyabilirsiniz” diye konuştu.

Gazete, kayıtların varlığının Türk yetkililerin Kaşıkçı’nın ölümünden Suudi yetkilileri sorumlu tutmakta hızlı davranmış olmalarına açıklık getirdiğini vurguladı. Gazeteye konuşan kaynak iddiasına göre, ‘Türk istihbaratı kendi topraklarında bulunan yabancı milletleri nasıl gizlice dinlediğini ortaya çıkarabileceği için’ söz konusu kayıtları yayınlamakta isteksiz olduklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin