Cemal Kaşıkçı cinayetinde yeni gelişmeler: Kuyu ve yeni boyanan duvar detayı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Cemal Kaşıkçı cinayetinde yeni gelişmeler: Kuyu ve yeni boyanan duvar detayı

Vahşice öldürüldüğü değerlendirilen kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında Asitle eritilerek içine atıldığı öne sürülen Suudi Arabistan Başkonsolosu konutunun bahçesindeki kuyuda arama izni verilmediği ortaya çıktı. Öte yandan Kaşıkçı'ya ilişkin soruşturma kapsamında, bugüne kadar 38 konsolosluk çalışanının ifadesinin alındığı bildirildi. Konsolosluk binası içindeki bazı odaların yeniden boyandığı da ortaya çıktı.. İşte Kaşıkçı cinayetinde son durum ve yeni gelişmeler..

Takip Et

EN GÜÇLÜ İHTİMAL: CESEDİ PARÇALAYIP...

Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili en güçlü senaryo, Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından parçalanarak valizlere konulduğu yönünde. Polis cesedin daha sonra valizlerle konsolosluğa ait minibüse, ardından da konuta götürüldüğü üzerinde duruyor. Tüm sırrı çözmesi beklenen başkonsolosluk konutunun bahçesindeki kuyu için ise Suudiler arama izin vermedi. Öte yandan ifadelerine başvurulan 38 konsolosluk çalışanının ifade verme işlemleri sona erdi. Savcılığın konsolosluk çalışanı 5 kişinin daha ifadesini alacağı belirtildi. 

Tüm şüpheler konsolosluk konutundaki kuyuya yöneldi. Arama izni verilmeyen kuyudan daha önce su örneği alındığı ortaya çıktı. Ancak örnekten bir şey çıkmadığı öğrenildi.

EN GÜÇLÜ SENARYO CESEDİN KUYUYA ATILDIĞI YÖNÜNDE

Uzmanlar cesedin kuyuya atılırken farklı şekilde izole edilmiş olabileceğini ve suya kalıntı bulaşmayabileceğini belirtti. Soruşturma yürüten birimlerin kuyuda arama yapmak istediği ancak henüz izin verilmediği öğrenildi. Arama için kuyunun suyunun çekilmesinin gerektiği dile getirildi.

KUYUDA ARAMAYA İZİN VERİLMEDİ

Konutta yapılan incelemeler sırasında Türk yetkililerin, kuyudaki suyun boşaltılması ve içinde detaylı inceleme yapılması talebine Suudi heyetin yazılı izin talep edilmediği için vermediği belirtildi. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kuyudaki sudan sadece örnek alarak Halkalı'da bulunan Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderdiği öğrenildi.

YENİ BOYA YAPILAN YERLER

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndaki incelemelerin ise başkonsolosun odasında yoğunlaştığı ifade edilirken konsolosluktaki bazı bölümlerde yeni boya yapıldığı belirlendi. Başkonsolosluk bahçesindeki evrakların yakılarak imha edilmesinin ise rutin bir işlem olduğu kaydedildi. Türkiye'ye gelen Suudi heyetin Türk yetkililerin yaptığı incelemenin tamamını kamera ile kaydettiği öğrenildi.

İLGİLİ HABER


EMNİYETE YURTDIŞINDAN BİLE CESETLE İLGİLİ İHBAR YAĞIYOR

 

Emniyete yurtdışında 'kahin' olarak bilinen kişilerin İnterpol aracılığıyla, yurtiçinde bulunan bazı kişilerin de cesedin yerini rüyalarında gördüklerini yada cinlerinin bildirdiğini söyleyerek ihbarda bulunduğu belirtildi.

KAŞIKÇI'NIN 2 TELEFONU İNCELENİYOR

Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluğa girerken nişanlısı Hatice Cengiz'e verdiği 2 cep telefonunda geçmişe yönelik olarak incelemenin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan Kaşıkçı'nın konsolosluğa girdiği günün HTS kayıtları incelemeye alındı. Konsolosun ailesinin de yurtdışına gittiği ortaya çıktı.

BUGÜNE KADAR 38 KONSOLOSLUK ÇALIŞANININ İFADESİ ALINDI

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve öldürüldüğü açıklanan gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin soruşturma kapsamında, bugüne kadar 38 konsolosluk çalışanının ifadesi alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, öldürüldüğü açıklanan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında, konsolosluk çalışanlarının 19 Ekim günü başlayan ifade alma işlemi devam ediyor. Soruşturma kapsamında, bugüne kadar 38 konsolosluk çalışanının ifade verdiği öğrenildi. 5 konsolosluk çalışanının ise henüz ifade vermediği belirtildi. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu çalışanı toplam 43 kişi ifade vermek üzere çağrılmıştı. Soruşturma kapsamında 19 Ekim, Cuma günü başkonsolosun makam şoförü, muhasebeci, teknik servis sorumlusu, santral çalışanı gibi görevlerde bulunan 20 çalışanın ifadesi alınmıştı. Savcılığa ifade verenlere  "Cemal Kaşıkçı'yı gördünüz mü?", "Konsolosluğa gelen 15 kişiyi gördünüz mü?", "Arbede sesi duydunuz mu?" gibi sorular soruluyor. 

İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin