BTK'dan 'TAMAM' hamlesi: Seçim Öncesi Twitter'a engel sinyali


yayincilar/altan-adacay/altan-adacayx60.jpg Kaynak: Altan Adaçay
BTK'dan 'TAMAM' hamlesi: Seçim Öncesi Twitter'a engel sinyali

Son dakika.. Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrası başlayan ve büyük bir akım haline gelen 'TAMAM' ve 'SIKILDIK' kampanyaları BTK'yı harekete geçirdi.. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Erken seçim öncesi 'TAMAM','SIKILDIK', 'DEVAM' gibi benzer manipülasyonların olması halinde müdahale sinyali verdi. Sayan Facebook ile görüşme halinde olduklarını, ancak Twitter'in 'bot' hesaplar konusunda bilinçli olarak kaçtığını söyledi.. Geçtiğmiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'TAMAM' twitlerinin çoğunluğunun ABD kaynaklı bot hesaplardan atıldığını söylemişti.

Takip Et

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan  şunları söyledi:

“Facebook atması gereken adımları attı, Twitter’a göre daha masum. Temsilcileriyle irtibat halindeyiz, yasalarımıza uyum sağlamaya çalışıyorlar. Twitter bilinçli şekilde kaçıyor. Bot (sanal) hesaplarla yönlendirmeye izin veriyor.”

Sayan, “Dezenformasyon konusunda şimdilik sadece uyarı yapıyoruz. Seçim süreçlerinin işletilmesinden YSK sorumlu. YSK buna karar verirse biz de teknik olarak uygularız. Bize görev düşerse, manipülasyon ön plana çıkarsa, sonuna kadar yapmamız gerekeni yapabilecek durumdayız” diye konuştu.

BİZDEN 'ENGELLERİZ'İ DUYMAK İSTİYORLAR

'Tamam', kampanyasıyla ilgili ABD’den Türkiye’nin 6 katı tweet atıldığını belirten Sayan, “Ciddi anlamda profesyonel bir manipülasyona işaret ediyor. Engelleme teknik olarak yapabileceğimiz bir şey ama biz bununla ön planda olmak istemiyoruz. Bizden, ‘Engelleriz’ lafını duymak istiyorlar' dedi.  GSM operatörlerine de talimat verdiklerini kaydeden Sayan, GSM operatörlerinin de normal dönemin en az iki katı önlem alacaklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABER
Kaynak: Altan Adaçay

Youtube Kanalımızı Takip Edin