Başbakan’dan 'şaka gibi' Adalet Yürüyüşü açıklaması: Hızlı trene binsinler


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Başbakan’dan 'şaka gibi' Adalet Yürüyüşü açıklaması: Hızlı trene binsinler

Başbakan Binail Yıldırım, CHP Lideri Kemal KıIlıçdaroğlu önderliğinde başlatılan 'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili şaka gibi bir açıklama yaptı. Yıldırım, "Sıcakta mübarek ramazan gününde yürünmez. Maltepe'ye hızlı trenle gidebilir" dedi..

Takip Et

Başkent Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldrırım, bir gazetecinin CHP’nin Adalet Yürüyüşü ile ilgili sorusuna “Sayın Kılıçdaroğlu niçin yürüyor” diye karşılık verdi. Gazetecinin “Adalet için olduğunu ifade ediyor” yanıtı üzerine ise Yıldırım “Ben Enis Berberoğlu’nu ziyarete gidiyor diye biliyorum. Sıcakta mübarek ramazan gününde yürünmez. Niye eziyet ediyor kendine. Maltepe’ye hızlı trenle gidebilir. Sokakta adalet aranmaz. Sokakta çözüm aramak sorumsuzluktur.” diye yanıt verdi.

İLGİLİ HABER

‘PROVOKASYON İHTİMALİ UZAK DEĞİL’

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “Çözüm aranacaksa çözüm yeri Meclis’tir. Sokağa davet etmek sokakta çözüm aramak en hafif tabiriyle sorumsuzluktur. Provokasyon ihtimali uzak değil. Sokağa inince bu ihtimal her zaman olabilir. Ama gerekli tedbirler alınmış durumda. Ümit ederim bu meseleye burada son verirler. Cumhurbaşkanımız ne diyor? Hiç kimse görülmekte olan davaları etkileyecek mahiyette bir tutum içine giremez. Beyanatta bulunamaz. Kaldı ki Kılıçdaroğlu sıradan bir insan değil. Ana muhalefet partisinin genel başkanı. Anayasa ve hukuka en fazla saygı göstermesi gereken kendisidir. Bu yol yol değildir. Bu işten vazgeçmesini tavsiye ediyorum’ dedi.

‘DOKUNULMAZLIK KALKINCA OLACAKLARI BİLİYORDU’

CHP’nin geçtiğimiz yıl Meclis’te kabul edilen ‘bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin’ tasarıya destek verdiğini hatırlatan Yıldırım “(Kılıçdaroğlu) Dokunulmazlık kalkınca olacakları biliyordu” diye konuştu.

İLGİLİ HABER

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASINA DESTEK VERDİ

Başbakan, MHP lideri Bahçeli’nin CHP’yi hedef alan sözlerine ise “Sağduyulu bir açıklama. Bahçeli’nin açıklaması devlet adamına yakışır ifadelerdir” yorumunda bulundu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin