Adalet Yürüyüşü ikinci gününde, Büyük katılım var. İzmir de yürüyecek


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Adalet Yürüyüşü ikinci gününde, Büyük katılım var. İzmir de yürüyecek

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' bugün ikinci gününde. Yürüyüşe Türkiye genelinde büyük destek ve katılım var. Muhalif kesimlerin, güdümlü bir ceza kesici makam haline gelen, sesini boğan bir sopa haline getirilmesi ve son olarak da iki gün önce CHP'li vekil ve eski gazeteci Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrasında isyan bayrağı çekildi. Kılıçdaroğlu Ankara'da 'Adalet Adalet Adalet,.. Bütün dünya duysun, bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız, her özgür ülke gibi biz de özgür olmak, adalet içinde yaşamak istiyoruz...' açıklamasıyla onbinlerce vatandaşın da desteğiyle yürüyüşü başlatmıştı. Yürüyüş bugün ikinci gününde.. Dünya medyası da 'Adalet yürüyüşü' işte bugün yaşanan gelişmeler..

Takip Et

Yürüyüşün ikinci gününde  yaklaşık 20 kilometre ile Kazan ilçesine kadar sürecek. İkinci gün yürüyüşünün başında konuşan CHP lideri kendisini ve yürüyüşünü sert sözlerle eleştiren Devlet Bahçeli'ye de yanıt verdi.

"HİÇ MERAKLANMASIN.. ONUN DA ADALETE İHTİYACI OLACAK"

Kılıçdaroğlu "Yürümenin suç olduğunu da ilk kez duyuyorum ben. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu ülkede birlikte yaşamak için adalet için yürüyoruz. Hiç meraklanmasın... Onun da adalete ihtiyacı olacak. Tüm bu eleştirilere rağmen yürüyüşü yerine getireceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Adalet yürüyüşü 2. gün
Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün ikinci gününe saat 08:00’da başladı.


İLGİLİ HABER

Tarihi yürüyüşte Kılıçdaroğlu’na on binlerce vatandaş eşlik etti.
Herkesin elinde ‘Adalet’ yazan pankartlar vardı. CHP’liler sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin pek çok şehrinde ‘Adalet Yürüyüşü’ yaptı. İstanbul Maçka Parkı’nda da tutuklu Berberoğlu için ‘Adalet Nöbeti’ tutulmaya başlandı. Vekil çıkana kadar nöbet sürecek.

İzmir yürüyüş

İZMİR'DE "ADALET YÜRÜYÜŞÜ" BAŞLATIYOR

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 25 gün sürecek 428 kilometre yürüyüşe CHP İzmir örgütü de 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndan çıkacağı yürüyüşle destek verecek. Yürüyüş güzergahı ve zamanlaması, Kılıçdaroğlu ile Gebze'de buluşacak şekilde hazırlandı.

 İzmir Alsancak’tan başlayacak yürüyüş, Manisa, Akhisar, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Gebze ile sürecek. Günde 20 kilometre yürüyecek CHP heyeti, yol üzerindeki otel ve pansiyonlarda konaklayacak.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin