Bakan Zeybekci'den dolar değerlendirmesi: Geçici suni hareketler


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bakan Zeybekci'den dolar değerlendirmesi: Geçici suni hareketler

DOlar ve Euro'nun tarihi yükseliği ve TL'deki değer kaybı ile ilgili konuşan Bakan Zeybekci, artışın Türkiye'nin gerçeğini yansıtmadığını ve suni hareketlerin bir şekilde geçeceğini söyledi. Zeybekçi konuşmasının devamında; 'Reel sektöre sesleniyorum, kimse endişe etmesin. Müdahale etmemek lazım. Kur bir noktada yerine oturacaktır.

Takip Et

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Genel Kurulu toplantısına katıldı. Burada gerçekleştirdiği konuşmasında TL'deki değer kaybına da değinen Zeybekci, "Bunlar hiçbir şekilde Türkiye'nin gerçeğini yansıtmıyor" dedi.

Zeybekci, suni hareketlenmelerin bir şekilde geçeceğini ve Türkiye'nin yoluna devam edeceğini ifade etti. Türkiye GSYİH'sinin 2018 yılında OECD'nin en hızlı artanlar arasında yer alacağına işaret eden Ekonomi Bakanı, Türkiye'nin 2018'de yüzde 6'nın üzerinde büyüme kaydedebileceğini vurguladı.

‘KİMSE ENDİŞE ETMESİN’
Zeybekçi konuşmasının devamında; “Reel sektöre sesleniyorum, kimse endişe etmesin. Müdahale etmemek lazım. Kur bir noktada yerine oturacaktır. ABD maalesef dramatik şekilde korumacı politikalara eğiliyor. Birleşik Krallık´ın Avrupa Birliği´nden ayrılması da aynı trend içinde. Bunu sürdürülebilir olarak görmüyorum. Türkiye Ekonomi olarak ABD ile ikili ticarette cari açık veriyoruz. 8.6 milyar dolar ihracat, 12 milyar dolar ithalatımız var. Cari açık veriyoruz. ABD Ticaret Bakanı ve temsilcileriyle görüşmelerimiz oldu. Yakın bir gelecekte yüz yüze görüşmelerimiz olacak. Türkiye´nin hariç tutulması için elimiz sağlam. Türkiye ile ilgili ilave vergiler demir çelikte uygulama devam ederse, kasıt ve siyasi gerekçe ararız ve ona göre eylem alırız. Enflasyonla ilgili tarafımız şu: Enflasyonu oluşturan alanlara destek ve teşvik vermek. Gıda ve sebze meyve fiyatlarında görüyoruz. Etkin müdahalemiz olacak.”

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin