Atatürk Yıkımına hız verildi: Atatürk stadyumları millet bahçesi oluyor!


yayincilar/sozcu-gazetesi/sozcu-gazetesix60.jpg Kaynak: Sözcü Gazetesi
Atatürk Yıkımına hız verildi: Atatürk stadyumları millet bahçesi oluyor!

Meclis KİT Komisyonu’nda konuşan TOKİ Başkanvekili Sami Er, “18 ilde 22 millet bahçesi yapıyoruz. Bunlar, eski statların yerine olacak” dedi. Atatürk Havalmanı, Atatürk Kültür Merkezi gibi Türkiye genelinde 'Atatürk Yıkımı' hızla devam ediyor. BU kapsamda planlanan projeler kapsamında şimdiye kadar isminde Atatürk geçen çok sayıda stadın yıkımına başlandı bile..

Takip Et

İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nın ve Ankara'daki Atatürk Kültür Merkezi arazisinin millet bahçesine dönüştürüleceğinin açıklanmasının ardından, adında Atatürk olan 7 stadyum da millet bahçesine çevriliyor.

TOKİ Başkanvekili Sami Er, Meclis KİT Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, “Millet bahçesi projesi kapsamında 18 ilde 22 millet bahçesi yapıyoruz. Bu bahçeler eski stadyumların yerine yapılacak” dedi. Millet bahçelerinin; Batman, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon (2) Sakarya ve Diyarbakır'da olacağı açıklandı.

Atatürk stadyumları millet bahçesi oluyor: Atatürk Yıkımına hız verildi
Atatürk stadyumları millet bahçesi oluyor: Atatürk Yıkımına hız verildi

YEDİ ATATÜRK STADYUMU

Millet bahçesine çevrilecek statların 7'si “Atatürk” adını taşıyor. Böylelikle Bursa Atatürk, Eskişehir Atatürk, Diyarbakır Atatürk, Giresun Atatürk, Hatay Atatürk, Konya Atatürk ve Sakarya Atatürk Statları millet bahçesine dönüşecek ve Atatürk'ün adı da silinmiş olacak. 18 ilde yapılacak millet bahçelerinin 16'sı da eski statların yerine konulacak. Stadyumdan millet bahçesine dönüştürülmesi öngörülen stadyumlar şöyle: Bursa Atatürk Stadı, Diyarbakır Atatürk Stadı, Eskişehir Atatürk Stadı, Konya Atatürk Stadı, Giresun Atatürk Stadı, Hatay Antakya Atatürk Stadı, Sakarya Atatürk Stadı,  Samsun 19 Mayıs Stadı, Malatya İnönü Stadı, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı, Sivas 4 Eylül Stadı, Trabzon Akçaabat Fatih Stadı, Trabzon Avni Aker Stadı, Adana 5 Ocak Stadyumu, Batman 16 Mayıs Stadı, Gaziantep Kamil Ocak Stadı.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

Youtube Kanalımızı Takip Edin