Ankara'da Umre'den dönen 5 kişi Corona şüphesiyle hastaneye nakledildi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Ankara'da Umre'den dönen 5 kişi Corona şüphesiyle hastaneye nakledildi

Son dakika.. Ankara Valisi Vasip Şahin, Umreden dönen ve KYK yurtlarında karantina altına alınan umrecilerle ilgili olarak 'Şu ana kadar semptom belirlenen kişi sayısı 5. Bu kişiler Zekai Tahir Burak, Kadın Hastalıkları Eğitim ve Hastanesi'ne nakledildi" ifadelerini kullandı.

Takip Et

Ankara Valisi Vasip Şahin'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Ankara Valisi Vasip Şahin, umreden dönenlerin karantina altına alındığı Ankara Üniversitesi 50’nci Yıl Yerleşkesi’nde incelemelerde bulundu.

Gazetecilere incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada Şahin, 3 yurt müdürlüğünün kullandığı binaların, öğrencilerin de tatilde olmasından yararlanılarak, karantina için tahsis edildiğini söyledi.

Şahin açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

*Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Buradaki öğrencilerimiz diğer yurtlardaki boş kapasitelere alındı. Onlar da hiçbir şekilde mağdur edilmediler.

*Ama ülkemizin aldığı tedbirler neticesinde bizim burada birtakım hazırlıkları yapmak gibi zorunluluk doğdu. Dolayısıyla burada bugün itibarıyla 1800 vatandaşımıza hizmet ediyoruz.

İLGİLİ HABER

*Bütün kurumlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umudumuz buradaki hiçbir vatandaşımızda herhangi bir hastalığın zuhur etmemesi.

“5 KİŞİYİ ÖZEL HASTANEMİZE ALDIK”

Vali Şahin, karantina uygulamasının, hastalık olduğu anlamına gelmediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı;

*Sadece en ufak bir riski bile olsa onun bertaraf etme amacı ile yapılıyor. Zaten havaalanında bu yolcular uçakta ve uçaktan indikten hemen sonra kontrollere tabi tutuldular.

*Onlardan semptom şüphesi arz eden hastalarımız, bunun sayısı 5, onları bizim karantina ile ilgili özel hastanemize aldık. Diğerlerini burada misafir ediyoruz.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin