Ankara'da bir şeyler oluyor: AKP bırakıp kaçmaya mı hazırlanıyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Ankara'da bir şeyler oluyor: AKP bırakıp kaçmaya mı hazırlanıyor

Başta ekonomi olmak üzere iç ve dış siyasette tam bir 'göçük' haline gelen AKP hükümeti her geçen gün kan kaybediyor. Üyesi sayı sürekli düşen AKP'nin oyları daha fazla düşmeden baskın seçime gideceği iddia edildi. YSK Başkanının Erdoğan ile görüşmesi, seçime girebilecek partilerin listesinin yayınlanması ve bazı okullarda sandık kurullarında görev alacak öğretmenlere belge doldurtulması baskın seçim iddialarını güçlendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya 'Çürümüş meyve dalda durmaz, AKP iktidarı ya bırakıp kaçacak ya da devretmek zorunda kalacak..' dedi

Takip Et

Ankara'da bir şeyler oluyor: AKP iktidarı bırakıp kaçmaya mı hazırlanıyor?

AKP'ye yakın anket şirketlerinin yaptığı araştırmalarda bile Erdoğan'ın, AKP'nin oylarının büyük düşüş yaşadığı görülüyor. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP'den istifa ederek, AKP içerisinde üst düzey görevlerde bulunmuş isimlerle Gelecek Partisi'ni kurdu. Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da AKP'den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarına başlaması AKP'de panik yarattı. Üye sayılarındaki büyük düşüş, yaşanan ekonomik kriz, işsizlik ve her gün gelen intihar haberleri AKP iktidarının artık sonunun geldiğinin göstergesi olduğu belirtiliyor.

SEÇİME GİREBİLECEK PARTİLERİN LİSTESİ GÜNCELLENDİ

YSK seçime girebilecek yeterliliğe gelen partilerin listesini güncelledi.

Çoğunluk olarak AKP'den oy alacağı değerlendirilen Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde kurduğu Gelecek Partisi güncellenen listede yer almazken, Yeterli sayıda il ve ilçe teşkilatı açarak seçime girmeye hak kazanan partilerin arasına merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu, Fatih Erbakan'ın kurduğu Yeniden Refah Partisi de yer aldı.

İLGİLİ HABER

ERDOĞAN SARAYDA YSK BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı AKP'li Erdoğan, YSK Başkanı Sadi Güven ile 2 gün önce Beştepe'deki sarayda görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleşirken hiçbir açıklama yapılmadı.

ANKARA'DA GÖREVLENDİRME LİSTELERİ OLUŞTURULUYOR

Ankara Altındağ İlçe Seçim Kurulu'nun sandık kurullarında zorunlu olarak görev alacaklara ilişkin okullarda öğretmenlere belge doldurtulduğu iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "Hayrola yine baskın seçim hazırlıkları mı var?" diye sordu.

İLGİLİ HABER

Kaya, Altındağ İlçe Seçim Kurulu tarafından doldurtulduğu iddia edilen şu belgeyi paylaştı:

“BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ”

Konuya ilişkin ANKA Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Yıldırım Kaya, Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde YSK tarafından yapılan çalışmanın normalde seçimler yaklaşırken yapılması gerektiğine dikkat çekerek, "Akıllara soru işaretleri geliyor, ortada seçim yokken bunu neden şimdi yapıyorlar? Bu sorunun cevabını YSK vermeli. Erken seçim için örtülü talimat mı aldılar ? Bayram değil, seyran değil eniştem beni niye öptü?" dedi.

"BIRAKIP KAÇMAYA MI HAZIRLANIYORLAR"

Ocak ayında seçime girebilecek partilerin açıklanmasının rutin bir süreç olduğunu ancak yaklaşan bir seçim olmadığı halde sandık kurullarında görev alacaklara ilişkin belgelerin doldurulmasının normal bir prosedür olmadığını vurgulayan Kaya şunları söyledi:

"AKP oy oranlarındaki büyük erimeyi gördüğü için artık iktidarı taşıyamayacağını anlamıştır. Çürümüş meyve dalda durmaz, AKP iktidarı ya bırakıp kaçacak ya da devretmek zorunda kalacak. Bu bir hazırlık çalışması değilse bunun nedeni YSK tarafından net bir şekilde kamuoyuna açıklanmalıdır." KRTTV.com.tr

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin