AKP'de çözülme başladı: En az 10 milletvekili istifaya hazırlanıyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
AKP'de çözülme başladı: En az 10 milletvekili istifaya hazırlanıyor

AKP'de Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan istifalarına yenileri eklenecek!... Dün partisinden istifa ettiğini açıklayan İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'un ardından parti içindeki çok sayıda 'endişeli' vekilin istifasını cebine koydukları ve Davutoğlu, Babacan hareketine dahil olacakları iddia ediliyor.. AKP'nin iç ve dış politikalarından rahatsız olan 10 civarındaki milletvekilinin yeni parti kurma çalışmaları yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Bakan Ali Babacan ile görüştüğü belirtiliyor. Dün istifa eden Yeneroğlu 'Türkiye'nin geleceği ile kaygılarım var ve parti içinde benim gibi düşünen arkadaşlarımın çoğunlukta olduğunu biliyorum..' demişti

Takip Et

AKP'de aktif olarak görevdeki çok sayıda üst düzey ismin önümüzdeki günlerde istifa edebileceği iddiaları, AKP kurmaylarını da endişelendirdi. Davutoğlu'nun partisini kasım sonu veya aralık ayı başında resmen kurması bekleniyor.

Ali Babacan ise partisine kurucu olarak milletvekili almayacak. Şu anda parti çalışması yürüten eski bakan ve ‘akil adam' olarak görülen isimlerin de kurucu olmayacağı belirtildi.

ATALAY'IN PAYLAŞIMI

Uzun süredir ‘sağduyulu' eleştirileriyle dikkat çeken Yeneroğlu'nun parti yönetiminin isteğiyle AKP'den istifa etmesi sürpriz oldu. Bu istifayı yenilerinin takip edeceği konuşuluyor.

SÖZCÜ'den Veli Toprak'ın haberine göre; eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu kuracağı yeni partiye AKP içinden çok sayıda vekil destek veriyor. Bu isimlerin büyük bölümü Davutoğlu partisini kurduktan sonra hareket geçecek ve büyük bir tören ile Davutoğlu hareketine katılacaklar..

İLGİLİ HABER

Uzun yıllar Erdoğan'ın metin yazarlığını yapan AKP eski milletvekili Aydın Ünal da, istifa ettirilen Yeneroğlu'na destek verdi. Ünal, “Ertuğrul Özkök, Ahmet Hakan Coşkun, Ziya Selçuk, Barlaslar ve Kemalizm İN, adam gibi adam Yeneroğlu OUT… Fasit daire kırılıyor zannettik, meğer yutuyormuş. Umutsuzluk yok.. Fasit daire elbet kırılır bir gün” dedi.

"SİZİN İBADET ETTİKLERİNİZE KULLUK ETMEYECEĞİ..."

AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay da “De ki, Ey kafirler… Ben sizin ibadet ettiklerinize kulluk etmeyeceğim” mesajı paylaştı. Bu mesaj, istifa sinyali olarak değerlendi, Atalay da açıklama yaptı ve ‘'Aşırı arzu bazen sayıklatır. Sosyal medyada hakkımda dolaşıma sokulan iddianın aslı astarı yoktur” dedi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin