Son dakika: AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu istifa etti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu istifa etti

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla partisinden istifa ettiğini açıkladı. "Türkiye’nin geleceği konusunda çok ciddi sıkıntılar olduğunu ve parti içinde çok arkadaşımın da benimle aynı düşüncede olduğunu biliyorum.." diyen Yeneroğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle geldiği partiden yine Erdoğan'ın isteğiyle ayrıldığını" dile getirdi.

Takip Et

SON DAKİKA.. AKP'DE ÜST DÜZEY İSTİFA

Son dönemde partisine yönelik eleştirileriyle kamuoyunun gündemine gelen AKP İstanbul Milletvekili Yeneroğlu’nun istifa açıklamasından öne çıkan noktalar özetle şöyle:

* Son zamanlarda yüksek sesle dillendirdiğim birçok konuyu biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımız takdir buyurdular, MKYK üyeliğine seçildim.

* O süreçte de Türkiye’nin önünde olan ve itibarını zedeleyen insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması noktasında kamuoyuyla eleştirilerimi paylaştım.

* Son iki MKYK toplantımıza bu rahatsızlıklarımın artık karşılık bulmadığı, düzelebileceğine dair bir ümit taşımadığım için katılmadım. 28 Ekim tarihinde MKYK’dan istifa ettim.

Son dakika: AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu istifa etti
Son dakika: AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu istifa etti

* Geçen günler içerisinde arkadaşlarımla değerlendirmeler yaptım, partimizin genel sekreteri merkeze davet ettiler. Daha sonra genel sekreterimizle yaptığım konuşmada AK Parti’nin kuruluş felsefesine dönmesi gerektiğini söyledim. Genel sekreterimiz bu görüşlerimi dinledi. Cumhurbaşkanımızın AK Parti’den istifa etmem noktasında kanaat bildirdiğini ifade etti.

* Türkiye’nin geleceği konusunda çok ciddi sıkıntılar olduğunu biliyorum. Bugün geldiğimiz noktada bu durumun değiştirilmesinin sorumlusunun AK Parti olduğunu bütün arkadaşlarımız dile getiriyorlar.

* Türkiye’deki siyasetin yatay bir noktaya çekilmesini istiyorum. Konuşan Türkiye tasavvuruna sahip bir Türkiye istiyorum. Milletvekilliğinden istifa konusunu önümüzdeki günlerde değerlendireceğim. Hepinize hayırlı günler diliyorum.

YENİ PARTİLERDEN BİRİNE Mİ KATILACAK

Eski AKP’li Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni parti kurma hazırlıklarını sürdürüyor. AKP’nin eski lider kadrosundan Abdullah Gül ve Ali Babacan da parti kurma çalışmalarına hız verdi. Kurulacak iki yeni partiye, AKP’den istifa eden milletvekillerinin katılacağı iddia edilmişti.

Son dakika: AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu istifa etti
Son dakika: AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu istifa etti

AKP’den istifa eden milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun da, Meclis’te bağımsız olarak mı kalacağı yoksa kurulacak yeni partilere mi dahil olacağı merak konusu oldu. Yeneroğlu yaptığı açıklamada, yeni partilere kapıyı kapatmadı.

Mustafa Yeneroğlu, AKP'den istifa etti. İşte Mustafa Yeneroğlu hakkında merak edilenler…

MUSTAFA YENEROĞLU KİMDİR?

Mustafa Yeneroğlu, 1975 yılında Bayburt’ta doğdu. 1976’da ailesiyle birlikte Almanya’nın Köln şehrine yerleşti. Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden denkliğini aldı. 1987 yılından bu yana, yurt dışındaki sivil toplum çalışmalarına aktif olarak katıldı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyeliği ile Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Derneği Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Perspektif ve Sabah Ülkesi dergilerini yönetti. IGMG Genel Sekreteri olarak görev yaptı. 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili olarak seçildi. 2015-2017 yılları arasında Göç Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Ayrıca 26. Yasama Dönemi 1. ve 2. Yasama Yıllarında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini ifa etti. Aralık 2017 itibarıyla TBMM Anayasa Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu üyesidir.

Almanca ve İngilizce bilen Yeneroğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yeneroğlu’nun istifasıyla AKP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 290’a düştü.
Meclis’te son durum şu şekilde oluştu:
AKP: 290
CHP: 139
HDP: 62
MHP: 49
İYİ PARTİ: 39
SAADET: 2
TİP: 2
DP: 1
BBP:1
Bağımsız: 4

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin