ABD'li general Joseph Votel: Menbiç'ten çekilmeyeceğiz


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
ABD'li general Joseph Votel: Menbiç'ten çekilmeyeceğiz

SON DAKİKA: ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel, ABD'nin Menbiç'ten ayrılmayı düşünmediğini söyledi. ABD 2016 yılı sonrası, Menbiç'te işgalci durumundaki terör örgütünü ağır silahlarla donatmaya başlamıştı.. Bugün, bölgedeki terör örgütlerinin ellerinde bir ordu niteliğinde silah ve cephanelik bulunuyor..

Takip Et

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel,  CNN International'a yaptığı açıklamada Menbiç'ten ayrılmayı düşünmediklerini açıkladı.

ABD, Fırat Nehri'nin batısındaki şehirde YPG'li teröristlerle işbirliği yapıyor ve silah veriyor. Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Menbiç'e YPG'liler 2016 yazında yerleşti.

Münbiç PYD işgali altında
Suriye'nin Menbiç kenti ABD destekli terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı PYD'nin işgali altında..

ABD, Türkiye'nin tüm karşı çıkmalarına rağmen YPG'ye TIR'larla silah yardımlarında bulundu.

Afrin Zeytin Dalı Açıklaması
TSK'nın Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor. 

ÇAVUŞOĞLU: ABD MENBİÇ'TEN DERHAL ÇEKİLMELİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, cumartesi yaptığı açıklamada "Bir terör örgütüyle ABD'nin bağını koparması gerekiyor. Ve onlara da tamamen silahı bıraktırması gerekiyor. Kendi verdikleri silahları geri alması gerekiyor. Münbiç'ten (Menbiç) derhal çekilmeleri gerekiyor" demişti.

ERDOĞAN; MENBİÇ'İ VE DEVAMINI DA, IRAK'A KADAR TEMİZLEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin'den sonra Menbiç'i bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız, kimse bundan rahatsız olmasın. Sonra Irak sınırına kadar hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuşmuştu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin