Zeytin Dalı Harekatı'nda öldürülen terörist sayısı 1780 oldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Zeytin Dalı Harekatı'nda öldürülen terörist sayısı 1780 oldu

Son dakika.. Ordumuz Afrin'de.. Terör unsurlarıTürk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1780 olduğunu duyurdu.

Takip Et

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda 33. güne girildi. Son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Dün, rejim yanlısı güçlerin Afrin'e girdiğine ilişkin iddialarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün akşam saatlerine doğru oradaki Şii milis güçlerinin bazı pikaplarıyla Afrin'e doğru bir hareketliliği tespit edilmiş. Fakat daha sonra top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar ve o dosya da o şekilde şimdilik kapanmış vaziyette. Bunlara tabi fırsat vermemiz mümkün değil. Bunun bedelini de çok ağır öderler" demişti.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1780 olarak açıklandı.

9 KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Dün tam 9 köy teröristlerden temizlendi. Dün ayrıca, TSK ve ÖSO, Afrin'in Dayr Savvan köyünü kurtararak, Kilis ilinin karşısına düşen hatta teröristlerin Türkiye sınırıyla temasını kesti.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-IŞİD'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 61'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 89 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin