Yüz Yüze Eğitim Başladı: Öğretmen, öğrenci, veli tedirgin


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Yüz Yüze Eğitim Başladı: Öğretmen, öğrenci, veli tedirgin

Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül’de yapılacak uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1’inci sınıflarda ‘1 gün yüz yüze eğitim’ şeklinde bugün başladı. Bakanlık okullara gerekli çalışmaların tamamlandığını açıklarken, okulların kayıt sürecinde öğrencilerden temizlik malzemesi istediği basına yansımıştı. Velilerin yeni sisteme ilişkin soru işaretleri ise hala cevap bulamadı.

Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıflarda haftada bir gün olacak şekilde bugün başlatılacak.

Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos’ta başlatılmıştı. Veliler ise yeni dönem için kaygılı.

YAKLAŞIK 2 MİLYON ÖĞRENCİ YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAYACAK..

Yaklaşık 2 milyon öğrencinin yüz yüze eğitime başlayacağı belirtilirken, okul öncesi ve ilkokul öğretmenleri ile okul idarecilerinin filyasyon ekiplerinde görevlendirildiği ortaya çıkmıştı.

“DERSLİK SAYISI YETERLİ Mİ” TARTIŞMASI
Okul yönetimlerinin 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1’inci sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.

Derslik sayısının yeterliliği tartışması sürerken, imkan ve şartlara göre sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iki ayrı gruba ayrılması ve her grubun okula uyum programının birbirinden farklı günlerde olacağı belirtiliyor.

“OKULLARA ZİYARETÇİ KABUL EDİLMEYECEK”
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, okullara zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek, zorunlu durumlarda ise ziyaretçinin kaydı tutularak tedbirler doğrultusunda kabulü sağlanacak.

TEMASSIZ OYUNLARLA OKULA BAŞLAYACAKLAR
Bakanlık, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen koşullarını daha kolay bir şekilde içselleştirerek, yeni normale eğlenceli bir şekilde uyum sağlayabilmeleri için “Temassız Oyunlar Kitabı” hazırladı. Kitaplar, 21 Eylül itibarıyla tüm okullarda uygulanmak üzere öğretmenlere ulaştırıldı.


UYUM HAFTASINDAN SONRA HAFTADA İKİ GÜN OKULA GİDECEKLER
Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında ise Türkçe dersi haftada 2 gün 3’er ders saati olmak üzere 6 ders saati, matematik haftada 2 gün 1’er ders saati olmak üzere 2 ders saati, hayat bilgisi haftada 2 gün 1’er ders saati olmak üzere 2 ders saati yüz yüze eğitimle verilecek. Söz konusu derslerin yüz yüze işlenemeyen ders saatleriyle ilkokul 1’inci sınıf programındaki diğer dersler ise EBA TV ve EBA portal canlı sınıf uygulamalarıyla uzaktan eğitim sistemleriyle uygulanacak.

Ancak bu uygulamada derslik sayısının yetersiz olması ve sınıf mevcudunun fazlalığı sosyal mesafenin nasıl uygulanacağı sorusuna akla getiriyor.

BAKANLIĞA GÖRE HİJYEN İÇİN ‘HER ŞEY TAMAM’ ANCAK OKULLAR ÖĞRENCİLERDEN TEMİZLİK MALZEMESİ TALEP ETMİŞTİ
Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yüz yüze eğitimin başlayacağı 21 Eylül öncesinde, okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerini okullarıyla buluşturmaya yönelik hazırlıklar tamamlandı. Ancak koronavirüs salgınında vaka sayısı artışı devam ediyor. Bu da riskin hala devam ettiğini, okulların hazır olup olmadığını ve öğrencilerin nasıl korunacağı ise soru işareti olarak akıllarda kaldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a göre, gerekli hijyen ve dezenfektan ihtiyaçlarının da il müdürlükleri tarafından karşılandı. Ancak basına yansıyan haberlerde birçok okulun yeni kayıt olan öğrencilerden hijyen ve temizlik malzemesi talep ettiği ortaya çıkmıştı.

SADECE ÜÇ HAFTALIK MASKE DESTEĞİ
Bakanlık, ihtiyaç durumunda kullanılmak üzere okullara ateş ölçer bulundurulması sağlandığını belirtirken, sadece üç hafta için öğrencilere ücretsiz maske desteği verileceğini açıkladı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin