YKS tercih sonuçları sorgulama: Üniversite tercih sonuçları açıklandı!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
YKS tercih sonuçları sorgulama: Üniversite tercih sonuçları açıklandı!

ÖSYM, 2018 YKS tercih sonuçlarını açıkladı. Milyonlarca üniversite öğrencisi adayının beklediği yerleştirme sonuçları ÖSYM sonuç sayfası olan sonuc.osym.gov.tr'de yayımlandı. İşte YKS tercih sonuçları ÖSYM sonuç sayfası ve ÖSYM giriş sayfası...

Takip Et

Günlerdir ÖSYM‘den YKS tercih sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrencilere müjde! ÖSYM üniversite yerleştirme sonuçlarını sayfasından açıkladı.

Hayatlarının geri kalanını şekillendirecek olan seçimler yapan öğrenciler merakla beklediği üniversitelere kavuşuyor. Hayalindeki üniversitede eğitim almak isteyen adaylar yerleştirme sonuçlarınızı ÖSYM sonuç sayfasına giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak ÖSYM‘nin sabah saatlerinde açıkladığı YKS tercih sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

2018 YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Yerleştirme sonuçları, 31 Ağustos 2018 tarihinde saat 00.01'de ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen adresten T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebiliyor. ÖSYM, adayları uyardı “Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.”

BİR ŞANS DAHA VAR! EK YERLEŞTİRME NEDİR?

ÖSYM tarafından üniversite tercih sonuçlarına göre genel yerleştirme işlemlerinin sonunda boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılmaktadır. Yükseköğretim bölümlerine kayıt olunduktan sonra boş kalan kontenjanlar, üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilmektedir. Ancak merkezi yerleştirme kapsamında tercih yaptıktan sonra tercih sonuçlarıyla birlikte bir üniversiteye yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamazlar.

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULUYOR?

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin