Yaşlılık aylığı, kira artışı ve işsizlik maaşı için kanun teklifi TBMM'ye sunuldu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Yaşlılık aylığı, kira artışı ve işsizlik maaşı için kanun teklifi TBMM'ye sunuldu

AKP; yaşlılık aylıklarında 1000 liranın alt sınır olması, işsizlik maaşında 120 gün kesintisiz prim ödeme şartının kaldırılması ve kira artışında TÜFE'nin baz alınması gibi yenilikleri içeren kanun teklifini Meclis'e sundu.

Takip Et

AK Parti'nin yaşlılık aylıkları için 1000 liranın alt sınır belirlenmesini de içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Düzenleme; kira bedellerinde TÜFE'nin artış oranının baz alınması Hazine ve Maliye Bakanlığının farklı kira sertifikası türlerinden ihraç yapabilmesi, işsizlik ödeneğinde, devamsızlık nedeniyle ödememe durumunun ortadan kaldırılması gibi düzenlemeleri de içeriyor.

Teklifin olduğu gibi yasalaşması getirilecek yeniliklerden dikkat çekenler şöyle:

- Hızlı tren ve demiryolu yatırımları için ödeneklerin kullanımı, ulaştırma ve alt-yapı bakanlığından alınıp Hazine ve Maliye bakanlığı'na geçiyor.

- İşsizlik maaşı alabilmek için son 120 gün kesintisiz prim ödemiş olma şartı, hizmet akdine tabi olma haline dönüşecek.

- Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulacak.

- Bebek devam sütünde ve şalgamda ÖTV kaldırılacak.

- Konut hesabına katılanlara devlet katkısı 20 bin liradan 25 bin liraya çıkarılıyor

Teklif öncesi Mehmet Muş açıklamalarda bulundu

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muş, TBMM Başkanlığı'na 71 maddeden oluşan bir kanun teklifi verdiklerini açıkladı.

Mehmet Muş'un açıklamalarından satır başları:

TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdik. 71 maddeden oluşan bu kanun teklifimiz çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan düzenlemeler içermekte. 
Kanun teklifimizle alakalı bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum; İl Bank Türkiye'nin en önemli kurumlarından biri, bu teklifle İl Bank'a yetki vermeyi düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarına destek olması ve finansman sağlaması için İl Bank'a yetki verilmesi kanun teklifi içerisinde bulunmaktadır. 
Pol-san biliyorsunuz emniyet memurlarının sandığı, yeni gelen memurların da buraya katılımını zorunlu hale getirilmesini teklif ediyoruz.

Son dönemlerde yaşanan 47/34 kamu ihale kapsamında gerçekleştirilmiş olan ihale sözleşmeleri bu kanun tarihi yürürlüğe girdiğinden itibaren devam ediyorsa bu sözleşmelerin feshi ya da devredilmesi kanun teklifi kapsamımızda.

(Binali Yıldırım'a özel protoko iddiaları) Binali Yıldırım'la ilgili bunlar sizin de söylediğiniz gibi iddiadır. Parti kaynaklarımızdan, yetkili organlarımızdan açıklama yapılmadığı sürece bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Siz partimizin ilgili kurumlarının yaptığı açıklamayı dikkate alın. 

(MHP ile ittifak) Sayın Genel Başkanımız şu an Arjantin'de. Kendisi son grup toplantısından sonra jestlere jestle karşılık vereceğiz dedi. Dolayısıyla bu anlamda partimizin nasıl olacak, hangi jestler olacak, bu konudaki açıklamasını bekleyin.

(Kılıçdaroğlu'nun Man Adası'yla ilgili kaybettiği dava) Türkiye bir hukuk devletidir, bir iddia ortaya attığınız zaman bunlar temelsizse bunlar yargıya taşınır. Bu tazminatlar da yargının verdiği kararlardır.

Koalisyonlar yeni sistemle tarihe karıştı. İttifaklar olabilir ama koalisyonlar olamaz.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin