Yargıtay Başkanlığına Başsavcı Mehmet Akarca seçildi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Yargıtay Başkanlığına Başsavcı Mehmet Akarca seçildi

Yargıtay Başkanlığına, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca seçildi. 2015 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Akarca, aynı zamanda 'Erdoğan aşığı' AKP MKYK Üyesi Ethem Sancak’ın eniştesi olarak da biliniyor.

Takip Et

Son dakika haberine göre, Yargıtay Başkanlığı'na, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca seçildi.

İsmail Rüştü Cirit'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Başkanlığına, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca seçildi.

Yargıtay Konferans Salonu'nda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan önlemler altında yapılan seçimin ikinci turundan sonuç çıktı.

Seçimde 332 Yargıtay üyesi oy kullandı.

Adaylardan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca 267 oy alarak Yargıtay’ın yeni başkanı oldu.

Mehmet Akarca, 2015 yılında yapılan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçimlerde ilk sırada çıkmış, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da görevine atanmıştı.

Yargıtay Başkanlığına Başsavcı Mehmet Akarca seçildi
AKP MKYK Üyesi Ethem Sancak

Akarca, aynı zamanda AKP MKYK Üyesi Ethem Sancak’ın eniştesi olarak da biliniyor.

YENİ YARGITAY BAŞKANI AKARCA KİMDİR?

Mehmet Akarca (d. 21 Ocak 1963, Şirvan, Siirt) Türk hukukçu. Yargıtay Başkanı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1986 yılında mezun olmuştur. İzmir hakim adayı olarak mesleğe başlamıştır. Sivas Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı ile Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı görevleri dahil çeşitli hakimlik görevlerinde bulunmuştur. 18 Ocak 2010 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilmiştir. Yargıtay 14. Ceza Dairesi üyesi iken, Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından 21 Ekim 2013 tarihinde 14. Ceza Dairesi Başkanı seçilmiştir. Cumhurbaşkanı tarafından 21 Mayıs 2015'ten geçerli olmak üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmıştır. İngilizce bilen Akarca, evli ve iki çocuk babasıdır.Wikipedia

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin