Taliban tek mermi atmadan ele geçirdi: Cumhurbaşkanı Ülkeden böyle kaçtı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Taliban tek mermi atmadan ele geçirdi: Cumhurbaşkanı Ülkeden böyle kaçtı

Son dakika haberine göre Taliban ülkedeki tüm kontrolü ele geçirdi. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani yaşanan gelişmelerin ardından ülkesini terk etti. Gani'nin can güvenliği nedeniyle nereye kaçtığına dair resmi açıklama yapılmadı.

Takip Et

Afganistan'da Taliban ülkenin tüm sınır kapıları ile başkent Kabil dışında tüm büyük vilayet merkezlerinin kontrolünü ele geçirdi ve Kabil'in kenar mahallelerine girmeye başladı. Reuters da örgütün Cumhurbaşkanlığı sarayını ele geçirdiğini duyurdu.

Afganistan İçişleri Bakanlığı yönetimin devri için müzakerelere başlanacağını duyurdu.

Nangarhar İl Şura Vekili Nilufer Aziz, basına yaptığı açıklamada, Taliban'ın, Nangarhar'ın merkezi Celalabad kentini de ele geçirdiğini söyledi.

Kentin hiçbir çatışma yaşanmadan Taliban'a teslim edildiğini belirten Aziz, bazı yetkililerin başkent Kabil'e kaçtığını belirtti. Reuters'ın Afgan TOLO News'ten aktardığı haberine göre, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani de ülkeyi terk etti. 

Taliban tek mermi atmadan ele geçirdi: Cumhurbaşkanı Ülkeden böyle kaçtı
Cumhurbaşkanı Eşref Gani ülkesini böyle terk etti

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri Gani'nin güvenliği için yeri hakkında bir bilgi vermezken, Reuters'a konuşan üst düzey bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi Gani'nin Tacikistan'a gitmek üzere ülkeden ayrıldığını söyledi.

Taliban yetkilileri ise Gani'nin gerçekten ülkeden ayrılıp ayrılmadığını kontrol edeceklerini aktardı.

Ve Taliban ele geçirdi: Cumhurbaşkanı Ülkeden böyle kaçtı
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi'yi Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi'yi Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti. Görüşmenin Afgan göçü ve Taliban'ın ilerleyişinin sürdüğü bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti.

RUSYA: “ŞİMDİLİK TALİBAN’I KABUL ETMİYORUZ”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Afganistan'da kurulacak geçici hükümetle çalışacaklarını söyledi.

Rus TASS haber ajansına konuşan Kabulov, Afganistan'daki durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Afganistan'da her zaman geçici hükümetten yana olduklarına belirten Kabulov, "Bu nedenle, geçici hükümetle çalışacağız." dedi.

Kabulov, Rusya'nın Taliban'ı ülkenin yasal yönetimi olarak kabul etmeye hazır olup olmadığı yönündeki soruya ise "Şimdilik, bunu kabul etmedik. Her şeyin zamanı var, yaşayıp göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin