Vatandaş tarikat mensuplarını kentten böyle kovdu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Vatandaş tarikat mensuplarını kentten böyle kovdu

Artvin Borçka’da, IŞİD'e yakınlığıyla bilinen ve Suriye, Afganistan, Pakistan ve Hindistan’dan geldiklerini belirten 15-20 kişilik gerici yobaz Tebliğ Cemaati üyeleri, yurttaşlar tarafından kentten kovuldu. Bir vatandaş ise o anları cep telefonu kamerası ile kaydetti..

Takip Et

Türkiye genelinde tarikat ve benzeri cemaat yapılanmalarına karşı ortak bir tepki var.. Özellikle son yıllarda, bütünlüğünü ve bağımsızlığını kaybetmiş bazı komşu ülkelerden gelen din simsarı yobazların sayılarında büyük artış var.. Artvin Borçka'da yaşanan son olayda ise tarikatçılara tepki gösteren bir esnaf,  "Kendi ülkelerini benzer nedenlerle kaybedenler gelmişler bize akıl vermeye çalışıyor. Bizim ülkemizi de aynı şekilde parçalamaya çalışıyorlar.. Buna izin vermeyeceğiz. Türkiye bir ortadoğu ülkesi değildir.." diyerek tepkisi dile getirdi..

İşte Artvin Borçka'daki haklı halk tepkisnin detayları;

Tebliğ Cemaati’nden olduklarını söyleyip Afganistan, Pakistan ve Hindistan’dan geldiklerini belirten 15-20 kişilik sarıklı cübbeli grubun bazı esnafların da desteğiyle bir süredir kentte bulunduğunu aktardı.

"HİÇBİR TARİKAT VE CEMAATE GEÇİT YOK"

Kent merkezinde bulundukları sırada Tebliğ Cemaati üyelerine tepki gösteren Borçkalılar, hiçbir tarikat ve cemaatin şeriat propagandası yapmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Vatandaş tarikat mensuplarını kentten böyle kovdu
Vatandaş tarikat mensuplarını kentten böyle kovdu

Borçka çarşısında bugün (14 Eylül) yaşanan olaya ilişkin görüntülerde, yurttaşların “Gidin, bir daha da gelmeyin”, “Burada size şeriat propagandası yaptırmayacağız” dediği duyuluyor.

Yerel kaynaklar, yurttaşların tepkisinin ardından Tebliğ Cemaati üyelerinin Borçka’yı terk ettiklerini kaydetti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin