Vatan Partisi, HDP'nin Kapatılması İçin Başsavcılığa Başvuru Yaptı


yayincilar/dha-dogan-haber-ajansi-/dha-dogan-haber-ajansi-x60.jpg Kaynak: DHA (Demirören Haber Ajansı)
Vatan Partisi, HDP'nin Kapatılması İçin Başsavcılığa Başvuru Yaptı

Vatan Partisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkında dikkat çeken bir adım attı. Vatan Partisi, 'Devletin bağımsızlığına, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne aykırı faaliyetlerin odağı haline geldiği' iddiasıyla HDP'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu.

Takip Et

'PKK'NIN SİYASİ KOLUDUR'

Başvuru sonrası konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, 'HDP, PKK'nın siyasi koludur' diye konuştu.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem

DAHA ÖNCE DE 2 KERE BAŞVURULDU

Geçmiş dönemde aynı taleple 2 ayrı başvuru daha yaptıklarını hatırlatan Senem, 'Bu parti, 2016 yılında bir özerklik bildirisi yayınlamıştı. Kongrelerinde bölücülüğü savunan ve Kürdistan'ı kuracaklarını açıklayan sloganlar atılmış ve Abdullah Öcalan'ı öven konuşmalar yapılmıştı. O çerçevede Şubat ayında başvurumuzu yapmıştık' dedi.

'BENZER ÇALIŞMALARI YAPAN PARTİLER KAPATILDI'

Senem, HDP'nin Kasım ayında Diyarbakır'daki gençlik kongresinde de benzer ifadelerin kullanıldığını ifade ederek, 'HDP, anayasamızın 68'inci maddesine göre yasal olarak faaliyet yapacak bir parti durumunda değil. Benzer faaliyetlerin 10'da birini yapan partiler geçmişte Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı' diye konuştu.

'SEÇİMDE BU PARTİNİN ÖNÜ KESİLMELİDİR'

Senem, devamında şunları söyledi:

'Geçtiğimiz yıllarda onların yerel yönetimlerince hendekler açtılar, şehirlerimizin caddelerine bombalar döşendi. Yüzlerce insanımız öldü, askerimiz ve polislerimiz şehit oldu. 'Böyle bir partiye Mart ayında yetki vererek aynı manzaraya yol açmayalım' diye milletimize çağrı yapıyorum. Yerel seçimlerde bu millet, bu partinin önünü kesmelidir.'

HDP İLE DİĞER PARTİLERİN İTTİFAKI

Senem, bir gazetecinin, bazı partilerin HDP ile ittifak yapacağı iddialarını hatırlatması üzerine ise, 'Gönül işbirliği filan diyorlar ama açık açık Güneydoğu'da HDP'ye oy verecekleri Batı'da ise HDP'nin o partilere oy vereceği konuşuluyor. Bu vahim bir manzaradır' dedi.

Kaynak: DHA (Demirören Haber Ajansı)

Youtube Kanalımızı Takip Edin