Van'dan acı haber: Çığ düşmesi sonucu 38 canımız gitti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Van'dan acı haber: Çığ düşmesi sonucu 38 canımız gitti

Son dakika... Van'da arama Kurtarma çalışmaları yürüten AFAD ve UMKE ekiplerinin üzerine çığ düştü.. İlk bilgilere göre, İkinci çığ faciasında 8'i jandarma, 3'ü güvenlik korucusu, 1'i itfaiye eri olmak üzere 12 kişi şehit oldu. Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, 300’ün üzerinde arama çalışmalarını sürdüren ekip vardı. Tahminen 50 kişi çığ altında kaldı. dedi. Son dakika bilgisine göre, İkinci çığ faciasında 8'i jandarma, 3'ü güvenlik korucusu 3 itfaiye eri ve 9 sivil olmak üzere 23 kişi hayatını kaybetti. Saat 16:18 itibarıyla AFAD'tan yapılan açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 38, yaralananların da 53 olduğu açıklandı..

Takip Et

SAAT 18:30 AFAD:  Hayatını kaybedenlerin sayısını 38 oldu, 53 vatandaşımız da yaralandı..

SAAT 16:20 AFAD:  26 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 53 KİŞİ DE YARALANDI

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında "Van'ın Bahçesaray ilçesindeki çığda aralarında güvenlik görevlilerimizin de bulunduğu toplam 26 kişi hayatını kaybetti" denildi.

Van-Bahçesaray kara yolunun 33’üncü kilometresinde dün çığ altında kalan iki kişiyi arama çalışmaları devam ederken, bugün saat 12.15’te aynı bölgede ikinci bir çığ felaketi yaşandı.

AFAD, UMKE, JAK, Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yanı sıra köy korucuları ve vatandaşlarında aralarında olduğu kalabalık bir ekip çığ altında kaldı.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Bakan Soylu ikinci çığ faciasına ilişkin olarak, "Maalesef 8 jandarma, 3 güvenlik korucumuzu kaybettik. Çığın altında olanlar olduğunu değerlendiriyoruz. Ben de şimdi Van'a geçiyorum." açıklamasında bulundu.

Van'dan kahreden haber: 8 Jandarma 3 korucu şehit oldu
Van'dan kahreden haber: 8 Jandarma 3 korucu şehit oldu

VAN VALİSİ ACI HABERİ DUYURDU

Soylu'nun  açıklamasının hemen ardından kahreden haberi Van Valisi Mehmet Emin Bilmez duyurdu. Vali Bilmez, çığda sekiz jandarma, üç güvenlik korucusu, üç itfaiye eri ile dokuz sivil vatandaşın yaşamını yitirdiğini söyledi.

BÖLGEDE ÜÇÜNCÜ ÇIĞ UYARISI

Bölgede zorlu hava koşulları altında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, üçüncü bir çığ uyarısı daha yapıldı. Arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için gelen vatandaşlar bölgede uzaklaştırılırken, kurtarma çalışmaları ise aralıksız sürdürülüyor.

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Dün akşam saat 17.00 sıralarında bir minibüsün üzerine çığ düşmüş, çalışmalar sonucu 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı.

Minibüste olduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama kurtarma çalışmaları ise gece verilen aranın ardından bu sabah tekrar başlamıştı.

Van'dan acı haber: Çığ düşmesi sonucu 23 canımız gitti
Van'dan acı haber: Çığ düşmesi sonucu 23 canımız gitti

BAHÇESARAY BELEDİYE BAŞKANI: TAHMİNEN 50 KİŞİ ÇIĞ ALTINDA
Öte yandan, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas ise şu ifadeleri kullandı:

“Biz Hizan’da iki tane cenazemizi götürüyorduk, orada çalışmalar devam ediyordu. Ancak bazı vatandaşlarımız aynı yolu kullanmak istediler. Tabi ki köy yerinde de devletin tüm çalışmaları devam ettiriyorlardı. 25 kişinin çıkarıldığı haberini aldık yaralı olarak Van’a ulaştırıldı onlar. Diğerleri kaç kişi kalmış net bir bilgi yok elimizde. 25 kişi çıkarılmış, 5 araç operatörlerle beraber çığ altında bilgiyi aldık. Ve çalışmalar hızlı bir biçimde devam ediyor.

Arvas, “300’ün üzerinde arama çalışmalarını sürdüren ekip vardı. Tahminen 50 kişi çığ altında kaldı. Bize ulaşan bilgi o şekilde.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin